صفر تا صد آموزش گوگل ادز
هر کسب و کاری برای افزایش سهم فروش محصولاتش در بازار از روشهای مختلفی استفاده میکند. یکی از روشهایی که معمولاً کسب و کارها برای دیده شدن انجام میدهند، استفاده از گوگل ادز یا گوگل ادوردز است. در این روش هر کسب و کاری مبلغ مشخصی را برای افزایش سهم فروش خودش در نظر میگیرد و به ازای هزینهای که برای تبلیغ پرداخته است، کاربران خاصی که به دنبال محصول یا خدمات ارائه شده توسط آن وبسایت هستند را به سمت خودش جذب میکند.
گوگل ادز چیست؟
گوگل ادز که به عنوان گوگل ادوردز نیز شناخته میشود، یکی از روشهای درآمدزایی موتور جستجو گوگل است. در این روش تبلیغات، کاربران مبلغ مشخصی را به موتور جستجو گوگل پرداخت میکنند، تا لینک کسب و کار را در عبارتها و کلمات خاصی در رتبههای نخست این موتور جستجو به نمایش بگذارد.
در این نوع از تبلیغات شاهد نمایش کلمه ads در کنار نام کسب و کاری که در رتبههای نخست گوگل قرار میگیرند هستیم. با توجه به اینکه تبلیغات گوگل به صورت کلیکی هستند، باید موقع انتخاب کلمات کلیدی و طراحی کمپینهای گوگل ادز دقت بیشتری داشته باشید، تا بتوانید کاربران هدفتان را به سمت کسب و کارتان جذب کنید.
چرا از گوگل ادز استفاده میکنیم؟
کسب و کارهای جدید و نوپا شانس کمتری برای دیده شدن در موتورهای جستجو دارند و باید زمان زیادی را صرف جذب کاربران به سمت خدمات و محصولات خودشان کنند. برخی مواقع با وجود اینکه این وبسایتها در صفحات نتایج جستجو نمایش داده میشوند، اما کاربران نام کسب و کار را فراموش میکنند و در صورت نیاز به دریافت خدمات یا خرید محصولاتی که توسط آن ارائه شده، به سراغ رقبایی که در این زمینه فعال هستند میروند.
گوگل ادوردز به کسب و کارهای مختلف کمک میکند تا بتوانند در اوایل کار خودشان در ابتدای نتایج گوگل دیده شوند و نام خودشان را در ذهن کاربران فعال در این زمینه ماندگار کنند. با این روش، احتمال خرید کاربران از وبسایت مورد نظر بیشتر میشود و کسب و کاری که تبلیغات ادوردز را اجرا کرده میتواند شانس بیشتری برای افزایش سهم فروش محصولات خودش در بازار داشته باشد.
مطلب مرتبط: راهنمای ساخت اکانت گوگل ادز
انواع کمپین گوگل ادز
کمپینهای متنوعی را میتوانید از طریق سرویس گوگل ادز برای مطرحتر شدن کسب و کارتان طراحی و اجرا کنید. از جمله متداولترین کمپینهای گوگل ادز میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کمپین تبلیغات نمایشی یا Display Campaign
- کمپین فروش گوگل ادز Shopping Campaign
- کمپین ویدیویی یا Video Campaign
- کمپین اپلیکیشن یا App Campaigns
هر کدام از این کمپینها با اهداف مختلفی مانند افزایش نرخ ترافیک وبسایت، جذب سرنخهای جدید، افزایش نصب اپلیکیشن، برندسازی، افزایش فروش، بازاریابی مجدد محصولات و خدمات، جلبتوجه بازدیدکننده از طریق تصاویر با گرافیک بالا، بازاریابی در موقعیتهای جغرافیای خاص و … طراحی و اجرا میشوند. با توجه به اینکه هدف از اجرای تبلیغات گوگل ادز چیست، نوع کمپین تبلیغاتی هر کسب و کار میتواند یکی از این موارد یا چند مورد از آنها باشد.
نحوه کار با سرویس تبلیغاتی گوگل
آموزش گوگل ادز کمکتان میکند که برای اجرای کمپینهای تبلیغاتی با این سرویس گوگل آماده شده و به راحتی بتوانید کمپینهای مختلف را برای پیشبرد اهداف کسب و کارتان اجرا کنید. در ادامه نحوه کار با سرویس تبلیغاتی گوگل را جهت شناخت بهتر ارائه کردهایم.
۱) ساخت حساب کاربری در گوگل ادز
برای اینکه با ساختار حساب کاربری در گوگل ادز آشنا شوید، لازم است که در ابتدای کار با این سرویس نحوه ساخت اکانت گوگل ادوردز را یاد بگیرید. برای ساخت اکانت گوگل ادز باید وارد سایت Google Ads شده و سپس روی گزینه Sign in کلیک کنید. سپس ایمیل یا شماره تلفن خودتان را وارد کرده، یا یک جیمیل برای استفاده از این خدمات گوگل بسازید.
در قدم بعدی باید مشخص کنید که قصد ساخت چه نوع کمپین یا تبلیغاتی را از طریق گوگل ادوردز دارید. برای ساختن کمپین تبلیغاتی گوگل ادز روی دکمه + واقع در کنار عبارت Create campaign کلیک کنید. بعد از آن گزینه New campaign را جهت ساخت کمپین جدید انتخاب کنید.
در این مرحله، لازم است که نوع کمپین و اهداف آن یا campaign objective را مشخص کنید. پس از انتخاب هدف کمپین و زدن دکمه Continue، پنجرهای برایتان نمایش داده میشود که در آن باید نوع کمپین مد نظرتان را مشخص کنید.
در این مرحله باید نوع کمپین که نمایش یا ویدئویی و … است را مشخص کنید.
در مرحله بعدی لازم است که نام دامنه کسب و کارتان را به درستی وارد کرده و نام کمپین گوگل ادز را مشخص کنید.
هدفمندسازی تبلیغات گوگل با تنظیمات مکان، زبان و زمان
با کمک سرویس گوگل ادز میتوانید تبلیغات خودتان را فقط برای مشتریانی که در یک منطقه یا شهر خاص ساکن هستند به نمایش بگذارید. تنظیمات لوکیشن یا موقعیت مکانی در گوگل ادز در راستای هدفگیری شهرها برای اجرای تبلیغات و رسیدن به نتیجه بهتر از این سرویس تبلیغاتی است.
برای تنظیم لوکیشن یا موقعیت جغرافیایی کمپین در گوگل ادز لازم است که روی Settings و سپس locations کلیک کنید. بخش Advanced search امکان سفارشیسازی تبلیغات هدفمند گوگل بر اساس موقعیت مکانی را برای کاربران فعال میکند.
در این بخش از اجرای کمپین گوگل ادز، لازم است موقعیت جغرافیایی که قصد دارید کمپین را در آن اجرا کنید مشخص کرده و سپس زبان کمپین ادوردز را مشخص کنید.
در قدم بعدی باید میزان بودجه کمپین و شرایط دیگر آن را تعیین کنید، تا شرایطی که برای اجرای این تبلیغ در نظر گرفتهاید مشخص شود.
در این بخش میتوانید اهدافتان را از اجرای کمپین تبلیغاتی گوگل مشخص کرده و آنها را بهینهسازی کنید.
در مرحله بعد باید اطلاعات کسب و کارتان را به همراه لوگو، تصاویر، فایل ویدئویی و… که برای تبلیغ انتخاب کردهاید را وارد کنید.
سپس پنجره بررسی اطلاعات کلی کمپین برایتان نمایش داده میشود و پس از ارزیابی نهایی آنها میتوانید کمپین گوگل ادز را اجرا کنید.
امکان انتخاب کلمات کلیدی با کمک Keyword Planner
از طریق پنل گوگل ادز میتوانید کلمات کلیدی که برای تبلیغات گوگل ادز نتیجه بهتری دارند را با کمک کیورد پلنر مشاهده کرده و کمپینهای مد نظرتان را طبق برنامهریزی که دارید اجرا و آنالیز کنید. در بخش Tools، گزینه planning و Keyword Planner جهت انتخاب بهترین کلمات کلیدی برای اجرای کمپینهای گوگل ادوردز در نظر گرفته شده است. با انتخاب گزینه Discover new keywords میتوانید کمپینهای گوگل ادرز را با کلمات کلیدی بهینهتری اجرا کنید و شانس فروش خودتان را بیشتر کنید.
آنالیز و گزارشگیری کمپینها
با توجه به اینکه تنظیمات بخش کمپین گوگل ادوردز به نحوی طراحی شده که نتیجه کمپینهای مختلف را هم نشان میدهد، کسب و کارهایی که از این سرویس استفاده میکنند میتوانند عوامل تاثیرگذار در نرخ هر کلیک را بهتر شناسایی کرده و تبلیغات آینده خودشان را با کیوردهای مناسبتری اجرا کنند.
سخن پایانی
گوگل ادز که به عنوان گوگل ادوردز نیز شناخته میشود، یکی از روشهای تبلیغات گوگل برای جذب مشتری به سمت کسب و کارهای فعال در اینترنت است. با کمک آموزش گوگل ادز میتوانید شناخت کلی درباره این پلتفرم پیدا کرده و سپس برای استفاده از گوگل ادز به عنوان یک روش تبلیغاتی موثر برای کسب و کارهای آنلاین برنامهریزی کنید.
پیشنهاد میکنیم تبلیغات در گوگل را با بودجه کم شروع کنید، تا بهتر بتوانید در هر مرحله از اجرای کمپینهای تبلیغاتی اهدافتان را بهینه کرده و مشتریان بیشتری را برای فروش محصولات یا ارائه خدماتتان جذب کنید.
سؤالات متداول
- تبلیغات گوگل ادوردز در چه کجا نمایش داده میشوند؟
تبلیغات گوگل ادز معمولاً در لینکهای ابتدایی صفحات جستجو و بالا و پایین و کنار صفحه، نمایش داده میشوند.
- چطور میتوانیم متوجه شویم چه سایتهایی در گوگل تبلیغ کردهاند؟
در کنار سایتهایی که از این تبلیغات استفاده میکنند عبارت ads نمایش داده میشود.
- تا چه زمانی تبلیغات ادوردز در گوگل باقی میماند؟
تا زمانی که بودجه تبلیغات تمام نشده باشد، تبلیغات گوگل ادز برای مخاطبان این موتور جستجو نمایش داده میشود.
- بازده تبلیغات گوگل در چه حد است؟
این نوع از تبلیغات به عنوان تبلیغات کلیکی (PPC) شناخته میشوند و در صورتی که درست اجرا شوند، به طور متوسط به ازای هر ۱ دلار خرج شده، ۲ دلار برمیگرداند. بعضی مواقع ممکن است این مبلغ برای یک بیزینس بیشتر یا کمتر از این باشد.
- هزینه گوگل ادز چقدر است؟
هزینه گوگل ادز با توجه به بودجه کسب و کارها و اهداف آنها از اجرای کمپینهای تبلیغاتی گوگل مشخص میشود.
- گوگل ادز یا سئو؟
ساختار اکانت گوگل ادز و ساختار پیادهسازی کمپین در گوگل ادوردز به نحوی طراحی شده که برای جذب مخاطب به سمت وبسایتها لازم است که بودجه مشخصی هزینه شود؛ اما در سئو مخاطبان با ترافیک رایگان گوگل به سمت کسب و کارها جذب میشوند و کسب و کارها نیازی به پرداخت هزینههای تبلیغات نخواهند داشت.