آموزش وب مستری

اصول Link Building یا لینک سازی در وب‌سایت

راهنمای مطالعه
به این post امتیاز دهید

Link Building یا لینک سازی در وب‌سایت، یکی از مهم‌ترین مواردی است که گوگل در رتبه‌بندی سایت به آن توجه می‌کند. البته ساخت لینک برای عملکرد سایت نیز بسیار مفید است؛ ولی ابتدا باید قوانین ایجاد لینک را بدانیم، در غیر این صورت نتیجه‌ی دلخواه خود را به دست نخواهیم آورد.

در این مقاله با نکاتی که اعمال یا صرف‌نظر از آن‌ها برای لینک سازی در وب‌سایت ضروری است، آشنا می‌شویم.

مواردی که باید در لینک سازی به آن‌ها توجه کرد

زمانی که تصمیم به ایجاد لینک در سایت خود می‌گیریم، نباید عجولانه عمل کنیم. نکات ریزی وجود دارند که با توجه کردن به آن‌ها می‌توانیم به بهترین نحو این کار را انجام دهیم.

۱- ارزشمند بودن لینک‌های مورد نظر را بررسی کنید

جدا از بحث ثبت رتبه‌ی بهتری برای سایت، باید بدانیم که لینک مورد نظر، چه ارزشی به سایت ما اضافه می‌کند. آیا ترافیک را بالا می‌برد؟ آیا ارتباط خاصی با موضوع سایت ما دارد؟ آیا قدرت ما را افزایش می‌دهد؟ فقط کافی است با یافتن پاسخ این سؤالات، لینک‌ها را ارزش‌گذاری کنیم تا بتوانیم انتخاب درستی از میان آن‌ها داشته باشیم.

۲- سایت خود را در پلتفرم‌های معروف ثبت کنید

سایت‌های معتبری از جمله Moz و Yext با ثبت اطلاعات سایت‌های دیگر در پلتفرم خود، آن‌ها را به گوگل معرفی می‌کنند و به این طریق باعث شناخته شدن هر چه سریع‌تر این سایت‌های تازه‌کار می‌شوند. با معرفی موقعیت مکانی، اطلاعاتی در مورد نوع فعالیت خود، نام و شماره تماس به‌مراتب افراد بیشتری با ما آشنا خواهند شد که در نتیجه موجب می‌شود ترافیک سایت به‌طور طبیعی بالا رود و رتبه سایت بهبود یابد.

۳- نام برند بدون لینک خود را در محتوای وب بیابید

یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای ایجاد لینک به سایت ، یافتن مطالبی در سایت‌های دیگر است که در آن نام و فعالیت‌های ما را توصیف کرده‌اند. به عنوان مثال در وبلاگی لیست بهترین سرویس‌دهندگان زمینه فعالیت شما را نام برده و نام شما نیز در این لیست وجود دارد، ولی لینکی به سایت رسمی شما داده نشده ‌است. می‌توانید از آن‌ها درخواست کنید که لینک وب‌سایت را به این نام اضافه کنند.


مقاله مرتبط: نحوه ایجاد و استفاده از محتوای داده محور برای لینک سازی


۴- لینک‌های شکسته را بازسازی کنید

این کار نیازی به وقت و تلاش زیاد ندارد. چرا که یک سری لینک از قبل به سایت داده شده ولی زمانی که بازدیدکنندگان بر روی این لینک‌ها کلیک می‌کنند با خطای ۴۰۴ مواجه می‌شوند. این خطا به این معنی است که صفحه‌ی مورد نظر یا حذف شده و یا محتوای آن بر روی آدرس دیگری آپلود شده است. در اینجا باید مطمئن شد که با دادن کد وضعیت ۳۰۱ به این لینک‌ها، بازدیدکنندگان را دوباره به سایت باز خواهند گشت.

۵- اسپانسر رویدادهای مهم شوید

سعی کنید به دنبال رویدادهایی باشکوه باشید. رویدادهایی که برای مردم ارزش بالایی دارند. بزرگ و کوچکی آن اهمیتی ندارد. با این کار خود را به جمعیت عظیم‌تری از مردم در قشرها و حوزه‌های کاری مختلف آشنا می‌کنید. این امر ایجاد لینک‌های بیشتری به سایت را به دنبال خواهد داشت.


مقاله مرتبط: چگونه کیفیت بک ‌لینک را ارزیابی کنیم؟


۶- با افراد سرشناس مشورت کنید

از مشورت کردن هراس نداشته باشید، به‌خصوص اگر آن را به روش درستی انجام دهید. ممکن است ارتباط با برخی از مشاوران و پرسیدن نظر آن‌ها، بازخورد مناسبی را در پی نداشته باشد. اما می‌توان با به کار بردن استراتژی صحیح، بیشترین بهره را از همین وضعیت برد. مثلاً مشورت با افرادی که از پیش با آن‌ها آشنایی متقابلی داریم. با این کار و در نهایت یک جمع‌بندی می‌توانیم بهترین مسیر را انتخاب کرد.

۷- محتوایی منحصر به فرد ایجاد کنید

افراد زیادی معتقدند که لینک سازی در وب‌سایت، روشی بسیار قدیمی است؛ اما با ایجاد محتوایی منحصر به فرد، مردم به‌طور طبیعی به سایت شما لینک خواهند داد که البته این نیز کافی نیست چرا که باید بستری ترکیبی از ایجاد لینک و دریافت لینک را برای سایت خود فراهم کرد. به این معنی که هم ما در سایت خود به سایت‌های مهم دیگر لینک بدهیم و هم لینک سایت خود را در محتوای سطح وب بیابیم. با این ترکیب، نتیجه‌ی بهتری خواهیم گرفت.

مواردی که در لینک سازی باید از آن‌ها صرف نظر کرد

در هنگام لینک سازی در وب‌سایت، باید از موارد اشتباه فاکتور گرفت. در این بخش از مقاله به این موارد مهم می‌پردازیم.

۱- بیش از حد در پی تولید متن‌های لینک‌دار نباشید

با وجود اینکه این روش، بیش از این ایجاد نوعی اسپم در سایت به‌حساب می‌آید؛ اما هنوز افرادی هستند که به متن‌های خود لینک‌های متعددی می‌دهند هرچند لینک مرتبطی نباشد. طبق گفته‌ی متخصصان این حوزه، انجام این کار از سمت گوگل قابل قبول نیست. چرا که گوگل مرتبط بودن موضوع لینک‌های متن را نیز بررسی می‌کند.

۲- برای بهبود رتبه صفحه (PageRank) لینک خرید و فروش نکنید

ممکن است لینک‌هایی را برای سایت خود در نظر بگیرید که در وضعیت نوفالو (nofollow) هستند. این لینک‌ها هیچ تأثیری در رتبه صفحه نخواهند داشت. یا اینکه ممکن است این لینک‌ها شامل تبلیغاتی بی‌هدف یا غیرقابل اعتماد باشند که نه‌تنها به بهبود رتبه کمک نمی‌کنند؛ بلکه به‌عنوان اسپم نیز شناسایی خواهند شد.

(لینک‌های نوفالو: لینک‌هایی هستند که با به کار بردن تگ rel=”nofollow” در آن‌ها، به موتورهای جستجو این پیام داده می‌شود که این لینک‌ها در رتبه‌ی صفحه هیچ تأثیری نداشته باشند.)

۳- از لینک‌های پنهان استفاده نکنید

استفاده از لینک‌هایی با رنگ سفید بر روی پس‌زمینه‌ای با رنگ سفید ترفندی بسیار قدیمی است. هر چند تصور می‌کنیم که این لینک‌ها را در صفحه‌ی خود پنهان کرده‌ایم، ولی باید در نظر داشت که امروزه گوگل نیز به مراتب هوشمندتر شده و چنین مواردی را خیلی سریع تشخیص می‌دهد.


مقاله مرتبط: ۱۲ اشتباه لینک‌سازی که باید از آن‌ها اجتناب کرد


۴- از لینک‌هایی که دایرکتوری ضعیف دارند استفاده نکنید

از به کار بردن لینک‌های بی‌کیفیت و اسپم در محتوای خود جلوگیری کنید. پربار کردن متن با استفاده از همه نوع لینکی، هیچ تأثیر مثبتی بر رتبه‌ی صفحه نخواهد داشت. پس باید قبل از اعمال هر لینکی، منابع و دایرکتوری آن را بررسی کرد.

۵- از لینک‌های Site wide استفاده نکنید

در واقع لینک‌های سایت واید (Site Wide) لینک‌هایی هستند که می‌توان آن‌ها را در تمام صفحات یک وب‌سایت و اکثراً در بخش فوتر و سایدبار آن مشاهده کرد. مثلاً این که لینک بخش‌های مختلف سایت خود را در بخش فوتر تبلیغ کنیم. این چنین لینک‌ها نوعی اسپم به‌حساب می‌آید. به هیچ عنوان از این روش برای لینک دهی استفاده نکنید.

۶- از قرار دادن لینک‌های بهینه‌سازی شده در کامنت‌ها خودداری کنید

این مورد نیز مانند موارد قبل، نوعی اسپم به‌حساب می‌آید و در بهبود رتبه‌ی سایت هیچ کمکی نخواهد کرد.

۷- از روش پست مهمان به درستی استفاده کنید

شاید قصد شما از پذیرش پست مهمان، تنها افزایش ترافیک سایتتان توسط لینک‌های متعدد نباشد ولی ممکن است به‌طور ناخواسته این اتفاق بیافتد. به‌عنوان مثال افراد زیادی هستند که از این روش برای معرفی نویسنده‌ها و به اشتراک گذاشتن معلومات آن‌ها استفاده می‌کنند ولی متأسفانه برخی از این افراد تنها به دنبال اهداف سودجویانه‌ی خود هستند که البته با ایجاد لینک‌های بیش از حد، با نتیجه‌ی عکس مواجه می‌شوند. در این مورد، باید مراقب تعداد لینک‌های بکار برده شده باشیم و از نوشته‌های افراد به‌درستی بهره ببریم.

۸- از ابزارهای اتوماتیک لینک سازی استفاده نکنید

یکی از معروف‌ترین ابزارهای سئو برای لینک سازی، ScrapeBox است که در ایجاد لینک کامنت کاربرد بسیاری دارد. استفاده از این روش نیز توصیه نمی‌شود.

۹- ترفندهای لینک‌دهی، شبکه‌های لینک‌دهی خصوصی و لینک‌سازی شبکه‌ای را از لیست کارهای خود خارج کنید

ترفندهای مختلفی برای ایجاد لینک در سایت وجود دارند که با آن‌ها می‌توان گوگل را گمراه کرد و رتبه‌ی سایت را بالا برد. اینکه شبکه‌های خصوصی مختلفی را ایجاد کنیم و از این طریق میزان لینک و در نتیجه ترافیک سایت را بالا ببریم. لینک سازی شبکه‌ای نیز یکی از این روش‌ها است که با راه‌اندازی سایت‌های متعدد، به سایت اصلی مورد نظر، لینک داده می‌شود و این‌گونه ترافیک سایت مبدأ بالا می‌رود.


مقاله مرتبط: صفحه یتیم چیست؟ چگونه صفحات لینک نشده وب‌سایت را بیابیم؟


شاید این روش‌ها در گذشته کاربردی بوده‌اند ولی امروز گوگل بسیار هوشمند شده و چنین ترفندهایی را به عنوان اسپم شناسایی می‌کند و نه تنها برای این کار پنالتی (مجازات) در نظر گرفته بلکه ممکن است صفحه‌ی سایت مورد نظر را از حالت ایندکس خارج کند.

۱۰- از تبادل لینک با دیگر وب‌سایت‌ها دست بکشید

در این روش قدیمی، مدیران با یکدیگر معامله می‌کنند که لینک سایت‌های یکدیگر را در سایت‌های مختص خود قرار دهند. در واقع این کار همانند یک بازی است چرا که گاهی اوقات شرکت مقابل تا زمانی که شما لینک سایت آن‌ها را در سایت خود نگذارید آن‌ها نیز چنین کاری را در قبال شما انجام نخواهند داد. با این شرایط، این روش نیز چندان کارایی ندارد و بهتر است روش‌های حرفه‌ای‌تری را در دستور کار قرار داد.

اکنون که با نکات مهم در مورد ایجاد لینک آشنا شدید، بهتر است تمام آن‌ها را در سایت خود رعایت کرده و هر چه سریع‌تر به بهبود رتبه‌ی سایت خود کمک کنید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4  +  5  =  

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا