شبکه توزیع محتوا یا سی دی ان چیست؟ cdn چگونه کار می کند؟
شبکه توزیع محتوا یا سی دی ان چیست؟ cdn چگونه کار می کند؟

CDN مخفف عبارت Content Delivery Network به معنای شبکه توزیع محتوا است که به یک گروه سرور توزیع شده در نقاط مختلف جغرافیایی گفته می‌‌شود که با یکدیگر کار می‌کنند تا با سرعت بالاتری محتوایی را در اینترنت پخش کنند.

یک CDN امکان انتقال سریع اقلام مورد نیاز برای بارگیری محتوای اینترنت که شامل صفحات HTML، فایل‌های جاوا اسکریپت، استایل شیت‌ها، تصاویر و ویدیوها می‌شود، فراهم می‌کند. شهرت خدمات CDN رو به رشد است و امروزه بخش زیادی از ترافیک وب از طریق CDNها به وجود می‌آیند، از جمله ترافیک سایت‌های بزرگی همانند فیس‌بوک، نتفلیکس و آمازون.

یک CDN که به درستی پیکربندی شده باشد می‌تواند از وب‌سایت‌ها در برابر حملات مخرب همانند حملات محروم‌سازی از سرویس (DDOS) محافظت کند.

آیا سی دی ان همان میزبان وب است؟

CDN میزبان محتوای یک سایت نیست و نمی‌تواند جایگزینی برای وب هاستینگ باشد، اما در عین حال به کَش شدن اطلاعات در شبکه کمک می‎کند که این کار موجب بهبود عملکرد وب‌سایت می‌شود. بسیاری از وب‌سایت‌ها در تلاش هستند تا نیازهای عملکردی خود را توسط خدمات میزبانی سنتی برآورده کنند، به همین دلیل آن‌ها CDNها را انتخاب می‌کنند.


مقاله مرتبط: CDN چیست و چگونه عمل می‌کند؟


با امکان کش کردن اطلاعات به منظور کاهش پهنای باند هاست، کمک به جلوگیری از اختلال در سرویس و بهبود امنیت سایت، CDNها گزینه پرطرفداری برای برطرف کردن مشکلات اصلی که در وب هاستینگ سنتی وجود داشت هستند.

مزایای استفاده از سی دی ان چیست؟

اگرچه مزایای استفاده از CDN بر اساس سایز و نیازهای یک صفحه وب در اینترنت متفاوت است، مزایای اولیه استفاده از CDN برای اغلب کاربران به ۴ بخش مختلف تقسیم می‌شود:

  1. بهبود سرعت بارگذاری وب‌سایت– با پخش کردن محتوای وب‌سایت در یک سرور CDN در نزدیکی بازدیدکنندگان (در کنار سایر بهینه‌سازی‌ها)، بازدیدکنندگان با لود شدن سریع‌تر صفحات مواجه می‌شوند. از آنجایی که بازدیدکنندگان یک وب‌سایت با مواجه شدن با سرعت بارگذاری پایین، آن صفحه را می‌بندند، یک CDN می‌تواند نرخ خروج را کاهش داده و مدت‌زمانی که افراد روی سایت باقی می‌مانند را بالا ببرد. هرچه وب‌سایت سرعت بالاتری داشته باشد بازدیدکنندگان آن نیز مدت‌زمان بیشتری را روی آن خواهند گشت.
  2. کاهش هزینه‌های پهنای باند– هزینه‌های مصرف پهنای باند از جمله هزینه‌های اولیه هاستینگ یک وب‌سایت است. CDN با کَش کردن و سایر بهینه‌سازی‌ها، قادر است مقدار اطلاعاتی که سرور مبدأ باید ارائه کند را کاهش دهد، از این‌رو هزینه‌های هاستینگ برای صاحبان وب‌سایت کاهش می‌یابد.
  3. افزایش در دسترس بودن محتوا– ترافیک بالا و مشکلات سخت‌افزاری می‌توانند در عملکرد عادی یک وب‌سایت اختلال ایجاد کنند. CDN به دلیل ماهیت توزیع شده‌ای که دارد می‌تواند ترافیک بیشتر را کنترل کرده و نسبت به سرورهای اصلی، در برابر خرابی سخت‌افزار مقاومت بیشتری داشته باشد.
  4. ارتقاء امنیت وب‌سایت- یک CND می‌تواند با کاهش خطرات ناشی از DDoS ، بهبود گواهینامه‌های امنیتی و بهینه‌سازی‌های دیگر، امنیت بیشتری را برای وب‌سایت فراهم کند.

شبکه توزیع محتوا چگونه کار می‌کند؟

در اصل، یک CDN یک شبکه از سرورهای متصل به هم است که هدف آن‌ها تحویل سریع، ارزان، قابل اعتماد و امن اطلاعات است. به منظور ارتقا سرعت و اتصال، یک CDN سرورها را در نقاط مختلفی بین شبکه‌های متفاوت قرار می‌دهد.

این نقاط تبادل اینترنت که IXP خوانده می‌شوند مکان‌های اصلی هستند که ارائه دهندگان مختلف اینترنت به منظور فراهم کردن دسترسی یکدیگر به ترافیک در شبکه‌های مختلف خود به آن‌ها متصل می‌شوند. با اتصال به این مکان‌های پرسرعت و به هم پیوسته، یک ارائه دهنده CDN می‌تواند هزینه‌ها را کاهش داده و تبادل اطلاعات را با سرعت بالاتری امکان‌پذیر سازد.

یک CDN چطور کار می‌کند؟

فرای قرار گرفتن سرورهای IXP، یک CDN بهینه‌سازی‌هایی را به روی انتقال استاندارد داده‌های سرور/مشتری اعمال می‌کند. CDNها دیتاسنترها را در موقعیت‌های استراتژیکی در سراسر جهان قرار می‌دهند و امنیت را بیشتر می‌کنند، همچنین برای مقاومت در برابر انواع تخریب‌ها طراحی می‌شوند.

یک CDN چطور سرعت بارگذاری وب‌سایت را بیشتر می‌کند؟

وقتی نوبت به لود شدن محتوای وب‌سایت می‌رسد، هرچه با سرعت پایین‌تری بارگذاری انجام شود کاربران بیشتری را از دست خواهید داد. سرویس‌های CDN به روش‌های زیر کمک می‌کنند زمان بارگذاری صفحه کاهش یابد و سرعت بارگذاری بالاتر برود:

  • CDN ماهیت توزیع شده دارد، این بدین معناست که فاصله بین کاربران و منابع وب‌سایت کاهش می‌یابد. به جای اینکه کاربر مجبور باشد به جایی که سرور اصلی یک وب‌سایت قرار دارد متصل شود، CDN به او این امکان را می‌دهد به دیتاسنتری که از نظر جغرافیایی نزدیک‌تر است متصل شود. فاصله کمتر، خدماتی با سرعت بیشتر را فراهم می‌سازد.
  • بهینه‌سازی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری همانند توازن بارگذاری صفحه و استفاده از هارد درایوهای SSD می‌توانند کمک کند اطلاعات سریع‌تر به کاربر برسند.
  • CDNها با کاهش سایز فایل با استفاده از روش‌هایی نظیر کمپرس کردن فایل و خلاصه‌سازی کد منبع (magnification) اطلاعات را با سرعت بیشتری انتقال می‌دهند.
  • CDNها همچنین سرعت سایت‌هایی که از TLS/SSL استفاده می‌کنند را با استفاده مجدد از اتصال و فعال کردن TSL بالاتر می‌برد.

آیا CDN وب‌سایت را همیشه آنلاین نگه می‌دارد؟

زمان بالا بودن برای وب‌سایت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. مشکلات سخت‌افزاری و افزایش ناگهانی ترافیک سایت، چه در اثر حملات مخرب به سایت یا افزایش شهرت باشد، این پتانسیل را دارند که وب‌سایت شما را از دسترس خارج کرده یا به اصطلاح down کنند. یک CDN ویژگی‌هایی دارد که از این اتفاق جلوگیری کرده یا آن را به حداقل می‌رساند:

  • با توزیع یکسان بین سرورهای مختلف، در بارگذاری اطلاعات و ایجاد ترافیک شبکه تعادل ایجاد می‌کند که به موجب آن ترافیک ناگهانی ایجاد شده روی وب‌سایت نیز با تعادل مناسبی پخش می‌شود.
  • محافظت هوشمند، خدمات بی‌وقفه‌ای را فراهم می‌سازد که حتی در صورتی که یک یا چند سرور CDN از کار افتادند هم ترافیک موجود روی آن‌ها را بین سرورهای فعال دیگر تقسیم می‌کند.
  • در صورتیکه یک دیتاسنتر به طور کلی با مشکلات فنی مواجه شود، Anycast ترافیک موجود را به یک دیتاسنتر فعال دیگر منتقل می‌کند و اطمینان می‌دهد هیچ کاربری دسترسی خود را به این وب‌سایت از دست ندهد.

[mks_button size=”large” title=”همین حالا CDN خود را سفارش دهید” style=”squared” url=”https://hostiran.net/cdn” target=”_blank” bg_color=”#88d651″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””follow=”1″]

 CDN چگونه از اطلاعات محافظت می‌کند؟

امنیت اطلاعات بخش جدانشدنی یک CDN است. CDN با کمک گواهی‌های TLS/SSL که احراز هویت با استاندارد بالا را تضمین خواهند کرد، همچنین استفاده از رمزگذاری و یکپارچگی، امنیت یک وب‌سایت را حفظ می‌کند. نگرانی‌های امنیتی پیرامون CDNها را بررسی کنید تا ببینید برای تهیه محتوا به ایمن‌ترین شکل چه کارهایی می‌تواند انجام شود.


مقاله مرتبط: مزایای استفاده از CDN چیست؟


 CDN چگونه هزینه‌های پهنای باند را کاهش می‌دهد؟

هربار که سرور اصلی به یک درخواست پاسخ می‌دهد، پهنای باند مصرف می‌شود. یک CDN نظیر Cloudfare CDN می‌تواند به روی این درخواست‌های اصلی تأثیری بگذارد که به موجب آن پهنای باند کمتری مصرف شود. اطلاعات تکمیلی در این رابطه به زودی ارائه خواهد شد.

شبکه توزیع محتوا یا سی دی ان چیست؟ cdn چگونه کار می کند؟

دپارتمان آموزش هاست ایران

دپارتمان آموزشی هاست ایران در تلاش است جدید ترین آموزش های مرتبط با میزبانی وب را در اختیار کاربران عزیز قرار دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9  +  1  =