راهنمای مطالعه
دامنه اصلی وبسایت چیست؟
با تعیین دامنه اصلی وبسایت، مشخص می کنید که سایت شما با www یا بدون www در نوار جستجو نمایش داده شود. درواقع به زبان سادهتر میتوان گفت که دامنه اصلی وبسایت چیزی را به مخاطبتان نشان میدهد که شما میخواهید، این دامنه میتواند با www یا بدون آن باشد.
تأثیر سئو بر روی تنظیمات دامنه اصلی
گوگل دو آدرس www.example.com و example.com را بهصورت مجزا با دو تأثیر متفاوت بر روی دامنه نگاه میکند. بهینهسازی آدرس دامنه اصلی وبسایت، به هر چهبهتر نمایش داده شدن وبسایت در نوار جستجو کمک میکند، استفاده از دامنه اصلی بهینهسازی شده از تکرار محتوای سایت جلوگیری میکند و Link Juice را افزایش میدهد.
مقاله مرتبط: چگونه از ویژگی NoFollow استفاده کنیم؟
بهینهسازی وضعیت ایندکس وبسایت
تصور کنید وبسایت شما با آدرس www.xyz.com معرفیشده است ولی زمانی که کاربر آدرس xyz.com را جستجو میکند هم به وبسایت شما میرسد، موتورهای جستجو ممکن است هر دو دامنه را جستجو کند و یا ممکن است تنها یکی از آنها را به کاربر نمایش دهد. این بدین معنا است که موتور جستجو دامنهای را پیدا میکند و آن را ایندکس میکند که دامنه اصلی وبسایت شما نیست.
مقاله مرتبط: ١٠ گام برای شناساندن سریع تر سایت شما به گوگل
اگر چنین اتفاقی بیفتد، ممکن است فکر کنید که وبسایت شما بهوسیله موتور جستجو ایندکس نشده است زمانی که URL غیر اصلی ایندکس شده است، موتورهای جستجو دو آدرس را، دو سایت جدا از هم و با محتوای تکراری در نظر می گیرند.
دوری از مشکل محتوای تکراری
باید دامنه اصلی وبسایتتان را به موتور جستجو معرفی کنید تا از مشکل محتوای تکراری جلوگیری کنید. درغیر این صورت موتورهای جستجو دو آدرس را، دو سایت جدا از هم و با محتوای تکراری در نظر می گیرند.
کنترل جریان Link Juice
متأسفانه شما نمیتوانید لینکی که دیگران به وبسایت شما میدهد را کنترل کنید. بااینوجود گوگل دامنه اصلی وبسایت شمارا بهعنوان یک حساب کاربری در نظر میگیرد و لینکها را به وبسایت شما ارجاع میدهد.
زمانی که یک دامنه اصلی را برای وبسایتتان انتخاب میکنید، گوگل لینکهای وبسایت www.example.com و example.com را به یکشکل میبیند.
لینکهایی که موتور جستجو پیدا میکند و لینک جویس هایی که به صفحه شما ارجاع داده میشود، زمانی بهصورت مؤثر عمل خواهد کرد، که شما از یک دامنه اصلی برای وبسایت خود استفاده کرده باشید.
کدامیک باید دامنه اصلی وبسایت شما باشد؟ وبسایت با www یا بدون www؟
این انتخاب به ترجیح شخصی شما بستگی دارد، عوامل زیادی در انتخاب دامنه تأثیر دارد، شاید بهتر باشد در وهله اول به این موضوع توجه کنید که کاربران شما با کدام نوع از دامنه راحتتر هستند و یا کدامیک از این مدلها رایجتر است. دلایل تکنیکال برای انتخاب www بهعنوان دامنه اصلی وجود دارد، این در حالی است که دلایل منطقی زیادی برای انتخاب دامنه اصلی بدون www هم دیده میشود. فرق زیادی میان انتخاب دامنه با www یا بدون www وجود ندارد، نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که شما باید تمام ورژن های وبسایت را به دامنه اصلی وبسایت ریدایرکت کنید.
مقاله مرتبط: راهنمای فروش دامنه اینترنتی
فراموش نکنید که تمام پیوندهای داخلی را به نسخه اصلی و صحیح بهروز کنید.
دلایلی که پیشنهاد میشود دامنه اصلی وبسایت خود را با www انتخاب کنید عبارت است از:
- برای تفکیک دامنه اصلی وبسایت از دیگر صفحات زیرمجموعه، بهعنوانمثال صفحه اصلی وبسایت شما با آدرس Hostiran.net نمایش داده میشود و یکی از زیرمجموعههای وبسایت شما Mag.hostiran.net است.
- برای محدود کردن کوکیها حین استفاده از دامنههای چندگانه. کوکیهای دامنه اصلی به زیر دامنهها هم ارسال میشود. بنابراین اگر از زیر دامنهها برای وبلاگ استفاده کنید، تفکیک وبسایت شما در دامنههای www دار سادهتر است.
- دستهبندی اطلاعات در وبسایتهای www سادهتر است، پیدا کردن اطلاعات در وبسایتهایی که از دامنه اصلی وبسایت www بهره بردهاند سادهتر است.
چند وبسایت محبوبی که از دامنه www استفاده کردهاند عبارتاند از:
www.wikipedia.org
www.facebook.com
www.yahoo.com
www.google.com
حالا بهتر است چند دلیل برای استفاده از دامنههای اصلی وبسایت بدون www را هم بررسی کنیم:
- انتخاب دامنه بدون www، باعث کوتاهتر شدن URL میشود.
- بسیاری از کاربران آدرس وبسایتها را بدون WWW تایپ میکنند.
وبسایتهای محبوبی که دامنه بدون WWW دارند عبارت است از:
- Hostiran.net
- Digg.com
- Twitter.com
- Mashable.com
راههای تعیین دامنه اصلی وبسایت:
دو راه اصلی برای تعیین دامنه اصلی وبسایت وجود دارد، راه اول بهوسیله Google Search Console است و راه دوم از طریق ریدایرکت ۳۰۱.
گوگل سرچ کنسول
- اگر در Google Search Console حساب کاربری ندارید، ابتدا باید در این کنسول یک حساب کاربری بسازید، میتوانید از ورژن WWW وبسایت خود برای ساخت حساب کاربری استفاده کنید.
- بر روی دکمه قرمزرنگ ADD A PROPERTY کلیک کنید، این دکمه در گوشه سمت راست وبسایت قرار دارد. برای تنظیمات گروهی، بر روی دکمه Create a set کلیک کنید و سپس نام را تعیین کنید و سایت ها را اضافه کنید.
با قرار دادن tracking code در وبسایت خود، دامنه موردنظر را در گوگل آنالیتیکس تائید کنید. اگر نگاهی به تصویر زیر بیندازید متوجه خواهید شد که در این قسمت انتخابهای دیگری هم دارید.
در برخی موارد ممکن است کاربر حساب گوگل آنالیتیکس نداشته باشد، در این حالت میتوان از فایل HTML برای آپلود در سایت استفاده کرد، یک متا تگ در صفحه اصلی وبسایت خود اضافه کنید و یا وارد بخش توسعهدهنده وبسایت خود شوید.
- یک ورژن از دامنه وبسایتتان بدون WWW را در حساب کاربری Google Search Console اضافه کنید.
- شما باید ورژن بدون WWW وبسایت خود را تائید کنید، برای تائید این ورژن باید مراحلی که در مرحله ۳ گفتهشده بود را تکرار کنید.
- پس از تائید کردن هر دو نوع دامنه، باید دامنه اصلی وبسایت خود را در حساب کاربری Google Search Console با کلیک گردن بر روی هر بخش بهصورت جداگانه، انتخاب کنید.
- بر روی تنظیمات کلیک کنید، سپس از منو Site Settings وارد Preferred Domain شوید.
- بر روی دکمه Radio در دامنه کلیک کنید، این دامنه، دامنه اصلی وبسایت شما خواهد بود.
در ابزار وبمستری گوگل خود پیغامی دریافت میکنید که اطلاع میدهد که دامنه اصلی وبسایتتان تغییر پیداکرده است.
ریدایرکت ۳۰۱
لازم است تا ریدایرکت ۳۰۱ را برای تمام دامنهها حتی دامنه اصلی وبسایتان (که بهعنوان canonical URLs نیز شناخته می شود) نیست اضافه کنید. با این روش تغییر مسیر دامنه بهصورت دائمی انجام خواهد شد. برای استفاده از این روش باید از کد زیر استفاده کنید:
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domainname.com [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://domainname.com/$1 [L,R=301]
یک دیدگاه برای “تاثیر ریدایرکت یا هدایت سایت به دامنه اصلی”
ممنون ، مقاله بسیار خوبی بود .