راهنمای مطالعه
امنیت سرور همیشه یک استراتژی ضروری برای حفظ اطلاعات سازمانی در نظر گرفته میشود. این ضرورت بهویژه در مورد وبسایتها یا مشاغل آنلاین که به اطلاعات آنلاین متکی هستند بسیار حائز اهمیت است، با این حال امروزه بهترین سرورهای محافظت شده نیز میتوانند توسط حملات brute force در معرض خطر قرار گیرند. در این مقاله، ما به نحوه محافظت از سرور خود در برابر حملات بروت فورس brute force نگاه میکنیم و نکاتی را ذکر میکنیم تا در وهله اول از آنها اجتناب کنید. قبل از اینکه نکات مهمی را در رابطه با جلوگیری از حملات بروت فورس ذکر کنیم ابتدا اجازه دهید که با خود این نوع حمله آشنا شویم.
حمله بروت فورس چیست؟
حمله brute force از آزمونوخطا برای حدس زدن اطلاعات ورود، کلیدهای رمزگذاری یا یافتن یک صفحه وب پنهان استفاده میکند. هکرها تمام مجموعههای ممکن کار از کلیدها را امتحان میکنند تا به حدس درست برسند. این حملات با brute force انجام میشوند، یعنی از تلاشهای بیش از حد برای ورود به حسابهای خصوصی استفاده میکنند.
بروت فورس یک روش حمله قدیمی بوده، اما هنوز هم در بین هکرها روشی مؤثر و محبوب است، زیرا بسته به طول و پیچیدگی رمز عبور، ممکن است چند ثانیه یک رمز را بشكند. حمله بروت فورث سرور نیز از این قاعده جدا نیست و امروزه یک روش محبوب هک برای سرورها است.
مقاله پیشنهادی: معرفی بهترین نرمافزارهای تست نفوذ در ٢٠٢٢
انواع حملات بروت فورس
- حمله فرهنگ لغت: حمله فرهنگ لغت تلاشی برای حدس زدن رمزهای عبور با استفاده از کلمات یا عبارات شناخته شده است.
- حمله ساده: در این نوع حمله، هکرها سعی میکنند اعتبار شما را به طور منطقی و بدون کمک ابزارهای نرمافزاری یا ابزارهای دیگر حدس بزنند.
- حمله ترکیبی: یک حمله ترکیبی معمولی حملهای است که یک حمله فرهنگ لغت و یک حمله brute-force را ادغام میکند.
- حمله معکوس: حملات بروت فورس معکوس زمانی شروع میشود که مهاجم رمز عبور را میداند، اما نام کاربری را نمیداند. بنابراین، در این مورد، مهاجم نامهای کاربری مختلفی را امتحان میکند.
- بازیافت اعتبار: بازیافت اعتبار به عمل هک استفاده مجدد از ترکیب نام کاربری و رمز عبور جمع آوری شده در حملات brute-force قبلی اشاره دارد.
حمله بروت فورس سرور چیست؟
حمله brute force بروت فورث سرور نوعی هک است که در آن هکرها سعی میکنند با استفاده از رمزهای عبور مختلف یا ترکیبات ورود به سیستم به یک سرور دسترسی پیدا کنند. حملات brute force سرور همچنین میتواند زمانی رخ دهد که یک مهاجم سعی میکند اعتبار ورود بهحسابهای سرور را برای خراب کاری حدس بزند. تکنیکهای حدس زدن رمز عبور که در حملات بروت فورث سرور استفاده میشود، شامل حملات فرهنگ لغت (dictionary attacks) و حدس نام کاربری (username enumeration) است.
چگونگی تعیین حملات بروت فورس
ممکن است برای کاربر سؤال باشد که چگونه حملات بروت فورس سرور را شناسایی کند و بفهمد که به سرور حمله شده است یا خیر. شناسایی و بررسی یک بورت فورس در سرور آسان است. میتوان آنها را با استفاده از لاگ های دسترسی آپاچی یا فایلهای لاگ لینوکس شناسایی کرد.
حمله Brute Force بروت فورس سرور چگونه کار میکند؟
حمله بروت فورس سرور زمانی است که یک هکر به طور مکرر تلاش میکند تا اطلاعات کاربری یا رمزهای عبور را در صفحه ورود یا سایر مکانیسمهای احراز هویت وارد کند. تلاشهای مکرر برای ورود به سیستم میتواند منابع سرور را تمام کند و منجر به مشکل انکار سرویس (DDoS) شود.
مقاله پیشنهادی: کاهش DDoS چیست؟ چگونه حملات DDOS را کاهش دهیم؟
جلوگیری از حملات بروت فورس سرور
حملات brute force سرور یک حمله رایج است که مجرمان سایبری از آن برای دسترسی به سیستمها و دادهها استفاده میکنند. متأسفانه با افزایش امنیت سرور، شیوع حملات brute-force نیز افزایش مییابد. برخی از استراتژیهای مؤثر در برابر حملات بروت فورس سرور بهصورت موارد زیر است.
مقاله پیشنهادی: ١٠ راه طلایی برای افزایش امنیت سرور اختصاصی
فایروال ویندوز مایکروسافت
سرور اختصاصی ویندوز ما یک فایروال مایکروسافت ویندوز از پیش نصب شده ارائه میدهد. این یک ابزار امنیتی قدرتمند است که میتواند به محافظت از سرور شما در برابر بدافزارها و سایر تهدیدات آنلاین کمک کند. از دسترسی غیرمجاز به سرور شما جلوگیری میکند، از دادهها در برابر سرقت محافظت میکند و از نصب نرمافزارهای جاسوسی و سایر نرمافزارهای مخرب روی رایانه شما جلوگیری میکند.
فایروال CSF
سرور اختصاصی لینوکس دارای یک فایروال سرور پیکربندی رایگان (CSF) است. این نرم افزار فایروال برای محافظت از سرور نصب شده است زیرا از سوءاستفاده از آسیبپذیریها در برنامههای وب جلوگیری میکند. علاوه بر این، CSF اسکریپتهای مخرب تزریق شده به صفحات وب توسط سایر کاربران را مسدود میکند و این ابزار یکی از بهترین ابزارها برای جلوگیری از حملات بروت فورس سرور بهحساب میآید.
مقاله پیشنهادی: دیوار آتش چیست؟ آشنایی با انواع فایروال در شبکه
استفاده از رمزهای عبور قوی
اولین قدم برای محافظت از خود در برابر حمله بروت فورس سرور، ایجاد رمزهای عبور قوی است که باید حداقل ۸ کاراکتر داشته باشد و ترکیبی از حداقل یک حرف بزرگ و کوچک، عدد و نماد را شامل شود.
تقویت فرآیند ورود به سیستم
برای افزایش امنیت فرآیند ورود خود، از احراز هویت دومرحلهای باید استفاده شود یا اینکه پس از ورود به سیستم، وارد کردن کد تائید را برای کاربران اجباری باشد.
نظارت بر فعالیت کاربر
برای شناسایی رفتار مشکوک، فعالیت کاربر را باید همیشه زیر نظر داشت. به عنوان مثال، اگر مدیر سیستم متوجه افزایش تعداد ورود به سیستم یا تلاش برای ورود از سوی کاربران ناشناس شد، برای محافظت از سیستم خود اقدام کند.
احراز هویت دومرحلهای
این یک ویژگی امنیتی است که از دو بخش اطلاعات برای باز کردن قفل حساب کاربری استفاده میکند. اگر اولین قسمت از اطلاعات نادرست باشد، کاربر نمیتواند بهحساب خود دسترسی داشته باشد.
استفاده از کپچا
کپچا یک سؤال امنیتی است که برای تائید هویت کاربر استفاده میشود. معمولاً مجموعهای از عکسها یا کاراکترهایی است که کاربر باید برای دسترسی به یک وبسایت یا ارسال فرم پاسخ دهد.
سخن پایانی
در عصر امروز، کسبوکارها و وبسایتهای آنلاین، بزرگ یا کوچک، دائماً موردحمله هکرهایی هستند که به دنبال دسترسی به دادههای محرمانه یا سرقت منابع ارزشمند شرکت هستند. حملات بروت فورس سرور تنها یکی از این خطرات است؛ بنابراین، به عنوان راهحلی برای جلوگیری از چنین حملاتی بهتر است که از استراتژیهای بالا استفاده کنیم. در این رابطه استفاده از فایروالهای پیشرفته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند که باید با دقت یک فایروال مناسب برای محافظت از سرور در برابر حمله بروت فورس و سایر حملات انتخاب شود.