راهنمای مطالعه
سرعت بارگذاری سایت در موبایل، بر تجربه بازدیدکنندگان بسیار تأثیرگذار است. به همین خاطر نباید تنها سرعت بارگذاری روی نسخه دسکتاپ وبسایتتان را بهینهسازی کنید و نسخه موبایلی را از یاد ببرید.
اگر بارگذاری نسخه موبایلی وبسایت شما بیش از ۳ ثانیه طول میکشد، حتماً باید فکری اساسی برای آن کنید. آمارها نشان میدهند که ۵۳% از کاربران موبایلی وبسایتهایی را که زمان بارگذاری صفحههایشان طولانی است، ترک میکنند. بر اساس نتیجه پژوهشی درباره شرکت Fast Company، تأخیر در زمان بارگذاری وبسایت حتی اگر تنها ۱ ثانیه باشد هم میتواند نرخ تبدیل را تا ۷% کاهش دهد.
مخصوصاً از زمانی که گوگل بهروزرسانی الگوریتمهای خود را در ژوئیه ۲۰۱۸ منتشر و اعلام کرد که سرعت بارگذاری صفحههای موبایلی هم به عوامل مهم در رتبهبندی وبسایتها اضافهشدهاند، این موضوع اهمیت بیشتری پیداکرده است و بیشازپیش باید به آن توجه کنید.
سرعت بارگذاری سایت در موبایل چیست؟
همانطور که در اولین جمله همین مقاله هم اشاره کردیم، نمیتوان سرعت بارگذاری وبسایت در نسخه دسکتاپ را بهینهسازی کرد و انتظار داشت که نسخه موبایلی هم خودبهخود بهبود پیدا کند.
مقاله مرتبط: تاثیر سرعت بارگذاری سایت در موبایل بر روی رتبهبندی گوگل و تجربه کاربری
۶۵% از مصرفکنندگان حالا برای دستیابی به اطلاعات بیشتر از موبایل خود برای مرور اینترنت استفاده میکنند و ۶۶% از کاربران موبایلی هم از دستگاه همراهشان برای جستجو درباره تبلیغات تلویزیونی بهره میبرند.
سرعت درواقع مهمترین نگرانی برای این کاربران است. آنها به دنبال پاسخ برای پرسشهای خود میگردند و میخواهند بدون تأخیر به خواستههایشان دست پیدا کنند. این حقیقت که ۹۱% از کاربران گوشیهای هوشمند در هنگام انجام کارها و وظایف خود به دستگاهشان رجوع میکنند تا به ایدههای تازه دست یابند، نشان میدهد که بازه زمانی توجه بازدیدکنندگان موبایلی وبسایت شما بسیار کوتاه است.
معیارهای اصلی در سرعت وبسایت موبایلی شامل موارد زیر میشود:
- زمان بارگذاری (زمان بارگذاری کامل وبسایت)
- زمان دریافت اولین بایت اطلاعات
- آغاز رندرینگ و تحویل وبسایت
- درخواستها (بارگذاری کامل)
- بایتهای دریافتی / اندازه کلی در مقیاس کیلوبایت
- تفکیک محتوا بر اساس فرمت MIME
- ارجاعها
چه سرعتی برای بارگذاری نسخه موبایل مناسب است؟
پس از همه موارد مهمی که بر آنها تأکید کردیم این پرسش پیش میآید که منظور از بارگذاری سریع چیست و این بازه باید دقیقاً چقدر باشد؟
در ادامه میتوانید نمونهای را که گوگل از یک صفحه ارائه داده است، مشاهده کنید:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3dGO0Vs3ORg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
این نمونه هم مربوط به یک صفحه با سرعت بارگذاری معمولی میشود:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cz7WbB4jpQw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
چگونه سرعت بارگذاری وبسایت روی نسخه موبایل را بررسی کنیم؟
ابزار Google Site Speed checker میتواند سرعت بارگذاری وبسایت نسخه موبایل شما را با استفاده از ارتباط G۳ استاندارد (۷۰% از ارتباطات موبایلی جهانی تا سال ۲۰۲۰ از طریق شبکه G۳ یا شبکههای کم سرعتتر رخ میدهند) تحلیل کند.
همچنین میتوانید خودتان این وبسایت را با استفاده از Inspect element در مرورگر گوگل کروم آزمایش کنید. از گوشیهای میان رده یا پایین رده این آزمایش را به اجرا درآورید و ببینید که مدتزمان لازم برای بارگذاری وبسایت شما چقدر خواهد بود. با انتخاب گزینه Performance در این ویژگی میتوانید زمان بارگذاری را ضبط هم کنید.
سرعت بارگذاری صفحههای وبسایت خود را روی نسخه موبایلی افزایش دهید
روشهای متعددی برای این منظور وجود دارد که در این مطلب قصد داریم برخی از آنها را بهصورت مختصر به شما آموزش دهیم.
محتوا را در اولویت بگذارید
محتوایی که کاربر وبسایت شما در ابتدا آن را مشاهده میکند، باید نسبت به محتوایی که بعداً آن را میبیند از اولویت برخوردار باشد. بدین ترتیب محتوای قسمت بالای صفحه باید پیش از محتوای پایین صفحه به نمایش درآید. اگر این روش را بهکارگیرید، حتی درزمانی که مدت لازم برای بارگذاری وبسایت شما کمی بیشتر طول میکشد هم ممکن است کاربر چندان احساس ناخوشایند و نارضایتی نکند. همچنین ممکن است کاربران اصلاً در ابتدا متوجه نشوند که بخشی از پایین صفحه هنوز بارگذاری نشده است.
زمان پاسخگویی سرور را کاهش دهید
زمان پاسخگویی سرور درواقع مدتزمانی است که طول میکشد تا سرور شما به درخواست صادرشده از سوی مرورگر پاسخ دهد. گوگل توصیه میکند که زمان پاسخگویی سرور شما نباید بیش از ۲۰۰ میلیثانیه طول بکشد. شما همواره میتوانید این بازه را به کمک بهبود نرمافزاری و پیکربندی سرور کاهش دهید.
ارجاعها را کاهش دهید
باید از ارجاع (Redirect) تا حد امکان دوریکنید. کاربران موبایلی نسبت به کاربران رومیزی از شبکههای ارتباطی با سطح اعتبار کمتر استفاده میکنند و همین امر باعث میشود که زمان بارگذاری وبسایت با ارجاعهای متعدد افزایش پیدا کند.
از شتابدهنده سرعت در نسخه موبایلی استفاده کنید
شتابدهنده نسخه موبایلی (AMP) درواقع صفحهای با کد HTML و بسیار سبک است که از صفحههای رایج HTML سریعتر بارگذاری میشود. برخی از عناصر صفحه HTML در AMP حذف میشود و تنها عناصری که مناسب کاربران موبایلی هستند بارگذاری میشوند. تصاویر و سایر فایلهای رسانهای تنها زمانی بارگذاری میشوند که دیده شوند. همین موضوع باعث میشود صفحههای AMP سبکتر باشند و سریعتر بارگذاری شوند.
پلتفرمهای متعددی از صفحههای AMP پشتیبانی میکنند و بسیاری از مرورگرها هم با آنها سازگار هستند. استفاده از AMP میتواند مدتزمان لازم برای بارگذاری صفحههای وبسایت شمارا تا سطح ۸۵% کاهش دهد. The Guardian، Gizmodo و The Washington Post نمونههایی از وبسایتهایی به شمار میروند که در حال حاضر از AMP استفاده میکنند.
حجم وبسایت خود را کاهش دهید
وزن صفحه وبسایت و همچنین کیفیت شبکه اینترنتی که کاربر از آن استفاده میکند، مدتزمان لازم برای بارگذاری صفحههای وبسایت را به طرز چشمگیری کاهش میدهد. برای کاهش وزن وبسایت تلاش کنید تا اطلاعات درون هر صفحه بهاندازه کافی کم باشد. از طرفی همچنین باید سعی کنید کیفیت و ارتباط محتوا را در صفحهها حفظ کنید تا این موارد مهم فدای کاهش وزن صفحهها نشوند.
مقاله مرتبط: روش های کاهش حجم کدهای CSS
اگر حجم صفحههای وبسایت کم و مناسب باشد، حتی کاربرانی که از شبکههای اینترنتی ضعیف استفاده میکنند هم قادر خواهند بود بدون هیچ دردسری وارد وبسایت شما شوند. صفحههای سبک همچنین کاربر را قادر میسازند بهراحتی در میان صفحه حرکت و اسکرول کند. در مقابل، اسکرول و حرکت کردن در میان صفحههای سنگین ممکن است باعث ایجاد مشکل فریز شدن شود.
وبسایت شما باید بتواند نوع دستگاهی را که کاربر برای مرور از آن استفاده میکند، تشخیص دهد و تجربه مرور را با توجه به این دستگاه اصلاح کند و تغییر دهد. وبسایت شما همچنین باید قادر باشد شبکههای ارتباطی ضعیف را شناسایی کند و بر اساس سرعت آنها تنها اطلاعات مهم و ضروری را بارگذاری کند.
آپدیت الگوریتم Google Speed Update تنها صفحههای را تحت تأثیر قرار داد که سرعت بارگذاریشان بسیار پایین بود. بدین ترتیب وب مسترها باید سرعت بارگذاری نسخههای موبایلی وبسایت خود را جدی بگیرند. وبسایتهایی که سرعت بارگذاری نسخههای موبایلیشان از حد مجاز کمتر باشد، در رتبهبندی گوگل آسیب میبینند.