راهنمای مطالعه
بالا بردن رتبه وبسایت در نتایج جستجو کار دشواری به نظر میرسد. اینکه بدانید از چه استراتژیهایی استفاده کنید و چه چیزهایی را به کار بگیرید حتی برای متخصصین وب نیز گاهی پیچیده و گیجکننده است؛ اما خبر خوبی که برایتان داریم این است که بالا بردن رتبه وبسایت شما نیاز نیست خیلی پیچیده و سخت باشد. فقط کافی است چند نکته ساده را دنبال کنید تا مطمئن شوید وبسایتتان بهخوبی در دسترس بازدیدکنندگان مورد نظرتان قرار دارد.
در این مقاله ابتدا به شما خواهیم گفت چرا رتبه جستجوی وبسایت اهمیت بالایی دارد. سپس چهار راهکار ارائه میدهیم که به شما کمک کند در نتایج جستجو در رتبههای بالاتر ظاهر شوید.
چرا رتبه وبسایت در نتایج جستجو مهم است؟
بهطورکلی، رتبه جستجوی وبسایت شما صفحه و جایگاهی است که وبسایتتان در نتایج جستجو نمایش داده میشود:
برای دستهبندی و مرتبسازی وبسایتهای مختلفی که در فضای اینترنت وجود دارد، گوگل از بیش از ۲۰۰ برگ خرید امتیازدهی استفاده میکند. خبر خوب ای تکه تعداد زیادی از این برگ خریدهای امتیازدهی در کنترل شما قرار دارند. بهینهسازی برای موتور جستجو (سو) عملکردی است که به وبسایت شما کمک میکند امتیاز بالاتری در نتایج جستجو کسب کند. این نتیجه اغلب با بالا بردن اعتبار سایت و بهبود تجربه کاربری (UX) به دست میآید. اگرچه این کار نیازمند زمان و منابع مختلف است، اما در نهایت هرچه رتبه بالاتری کسب کنید فواید بیشتری نیز برایتان به همراه خواهد داشت.
وبسایتهایی که امتیاز بالاتری دارند، بخصوص آنهایی که در صفحه اول نتایج جستجو ظاهر میشوند، بیشتر مورد توجه کاربران قرار میگیرند. در حقیقت، تقریباً ۷۵% کلیکهای نتیجه یک جستجو به روی صفحه اول آن انجام میگیرد. اگر میخواهید سایتتان توسط مخاطبتان دیده شود، باید از تکنیکهای سئو استفاده کنید تا خودتان را به صفحه اول برسانید.
۴ راهکار برای افزایش رتبه جستجوی وبسایت
راهکارهای مختلف و زیادی وجود دارند که میتوانند به بالا رفتن رتبه وبسایت شما کمک کنند. هرچند، برخی استراتژیها نسبت به بقیه بیشتر قابلاعتماد هستند. در اینجا به چهار راهکار اشاره میکنیم که میتوانند بازدیدکنندگان بالقوه بیشتری را به سایت شما بکشانند.
-
جریمههایی که گوگل در نظر میگیرد را بشناسید
پیش از هر چیزی، بسیار مهم است که بدانید گوگل ممکن است جریمههایی را در نظر بگیرد که موجب نزول رتبه وبسایت شما در نتایج جستجو میشود. این جریمهها انواع مختلفی دارد که به دو گروه اصلی تقسیمبندی میشود: جریمههای «الگوریتمی» و «بررسی دستی». جریمه بررسی دستی توسط داور گوگل برای دنبال نکردن دستورالعملهای کیفی ارائه شده توسط گوگل اعمال میشود.
دو نوع جریمه الگوریتمی با توجه به آپدیتهای گوگل پاندا و گوگل پنگوئن اعمال میشود. گوگل پاندا سایتهایی که محتوای کم و ناقضی دارند را جریمه میکند و در مقابل به محتوای منحصر و خاص امتیاز میدهد. گوگل پنگوئن نیز اسپمها و لینکدهیهای دستکاری شده را مد نظر میگیرد.
مقاله مرتبط: ٣٣ استراتژی مهم برای تقویت رتبه سئو سایت
بعلاوه، دلایل متعدد دیگری نیز وجود دارد که ممکن است موجب شود گوگل وبسایت شما را جریمه کند. در اکثر موارد، شامل مواردی میشوند که دستورالعملهای کیفی گوگل را نقض کرده و در تجربه کاربری سایت اختلال ایجاد میکنند که میتواند در اثر اتفاقات زیر رخ دهد:
- پخش کردن ویروس، افزارهای جاسوسی، افزارهای تبلیغاتی
- داشتن نوشته یا لینکهای پنهان در صفحات
- به طور غیرطبیعی تکرار کردن لغات و جملات (به نوعی keyword stuffing)
- نمایش یک نسخه متفاوت از یک وبسایت به باتهای موتور جستجو و بازدیدکنندگان (cloaking)
- استفاده از ریدایرکتهای فریبنده
- داشت صفحاتی که کلمات کلیدی غیرمرتبط دارند
- نمایش محتوای تکراری
- ایجاد بک لینکهای ضعیف
اگر احتمال میدهید وبسایتتان به هر دلیلی به صورت دستی توسط گوگی جریمه شده است، چند راهکار جود دارد که بتوانید آن را اصلاح کرده و به رتبه وبسایتتان کمک کنید. قدم اول ورود به Google Search Console است.
پس از ورود، به پایین صفحه بروید تا به Security & Manual Actions برسید. به روی منوی بازشونده کلیک کنید و Manual Actions را انتخاب کنید. در صفحه بعد، اگر جریمههای دستی به روی وبسایت شما اعمال شده باشد آنها را خواهید دید. در صورت وجود هر جریمهای، میتوانید درخواست بازبینی به روی آن صفحه بدهید، اما پیش از انجام این کار باید تغییرات لازم را اعمال کنید و مشکل را شناسایی و حل کرده باشید.
اگر فکر میکنید جریمههای الگوریتمی شامل حال شما شده است، بهترین کاری که میتوانید بکنید این است که مروری به دستورالعملهای وبمستر گوگل داشته باشید و اگر مشکل را شناسایی کردید بر اساس آن تغییرات را اعمال کنید. یا آپدیتهای گوگل را دنبال کرده و اطمینان حاصل کنید وبسایت و هاستینگ آن را امن نگه میدارید.
-
بک لینکهای ضعیف را شناسایی و حذف کنید
بک لینکهای ضعیف آن دسته از پیوندهایی هستند که از دامنههای غیرقابل اطمینان و نامطلوب به وبسایت شما انجام گرفتهاند. چنین لینکهایی به رتبه وبسایت شما آسیب میزنند. برخی از بک لینکهای ضعیف شامل موارد زیر میشوند:
- لینکهای دامنههای جریمه شده، مزرعههای لینک (Link Farms) و دایرکتوریهای لینک
- لینکهای «فضاهای نامناسب»، نظیر سایتهای قمار
- لینکهای متعدد از سایتهای غیرمرتبط و یا سایتهایی با زبان متفاوت
- لینکهایی متعددی که متن «Anchor Text» کاملاً یک شکلی دارند
اگر تعداد زیادی لینک نامطلوب به سایت شما انجام میشود باید سریع اقدام کنید. ابتدا باید بفهمید این لینکها در چه سایتی وجود دارد. میتوانید این مورد را در کنسول سرچ گوگل در بخش Links بیابید. در این قسمت شما خلاصهای از لینکهای خارجی، لینکهای داخلی و برترین سایتهایی که به شما لینک دادهاند خواهید یافت. Export External Links را انتخاب کنید، یک منو باز میشود که در آن لیستی با چند گزینه وجود دارد. برای اینکه سایتهای بیشتری که به شما لینک دادهاند را ببینید به روی More sample links کلیک کنید.
شما سپس میتوانید یک لیست از لینکهای خارجی که به وبسایت شما صورت گرفته به صورت گوگل شیت، فایل CSV یا اکسل شیت استخراج کنید. پس از اینکه فایل مورد نظرتان را دانلود کردید، یکییکی به سایتهایی که در لیست است سر بزنید. برای سادهتر شدن کارتان ابتدا از دامنههای مشکوک و آنهایی که نمیشناسید آغاز کنید.
مقاله مرتبط: تاکتیکهای سئو وبسایت که باید رعایت کنید
در نهایت با استفاده از Google disavow tool که یک ابزار رایگان برای حذف بک لینکهای بیکیفیت و ضعیف است، آنها را حذف کنید. فقط باید یک فایل متنی آپلود کنید که حاوی لینکها و دامنههای سایتهایی است که دیگر نمیخواهید به شما متصل باشند و لینکی در آنها داشته باشید.
-
عملکرد وبسایتتان را ارتقا دهید
«سرعت صفحه» مدتزمانی است که طول میکشد یک مرورگر محتوای موجود در آن صفحه وب را نمایش دهد. یکی از فاکتورهایی که چه گوگل چه سایر موتورهای جستجو در رتبهبندی جستجوی یک وبسایت در نظر میگیرند سرعت لود شدن آن است؛ بنابراین هر چه سایتی با سرعت بالاتری نمایش داده شود در نتایج جستجو بالاتر قرار میگیرد.
برای ارتقا عملکرد وبسایتتان، برای شروع میتوانید از ابزار Google’s PageSpeed Insights استفاده کنید. این ابزار به شما خواهد گفت چقدر طول میکشد تا صفحه وب شما لود شود و همچنین به شما نکاتی را برای بهبود آن ارائه خواهد داد. برای استفاده از این ابزار، آدرس وبسایتتان را وارد کرده و به روی Analyze کلیک کنید. وقتی این ابزار وبسایت شما را با معیارهای مختلف سنجید، به آن از ۰ تا ۱۰۰ یک امتیاز میدهد. هرچه این امتیاز بالاتر باشد، عملکرد سایت شما سریعتر و بهتر است:
در پایین امتیازتان، جزییات و نتایج این ارزیابی را مشاهده خواهید کرد و توصیههایی نیز به شما ارائه خواهد شد:
با رعایت نکات و توصیههایی که به شما ارائه شده است میتوانید امتیاز وبسایتتان را ارتقا دهید و کاری کنید با سرعت بالاتری به کاربرانتان نمایش داده شود.
در کنار استفاده از ابزار PageSpeed گوگل برای بهبود سرعت وبسایتتان، انتخاب ارائه دهنده خدمات هاستینگ خوب و با کیفیت نیز میتواند به روی سرعت لود سایت شما تأثیرگذار باشد. با بررسی هاستینگهای مختلف متوجه خواهید شد برخی سرورها چندین برابر سرعت بیشتری دارند.
-
سایتتان را به روی موبایل بهینهسازی کنید
مورد آخر که از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است، نمایش وبسایت شما به روی موبایل است. بسیار مهم است که سایت شما برای صفحه نمایشهای تلفنهای همراه بهینهسازی شود. امروزه تقریباً نیمی از جستجوها در اینترنت توسط دستگاههای موبایل انجام میگیرد. سایتهایی که سازگار با موبایل طراحی شدهاند موجب میشوند بازدیدکنندگانشان مدتزمان بیشتری روی آن سایت باقی بمانند و «نرخ خروج» کمتر شود. هر دوی این موارد از جمله فاکتورهای مهم گوگل در رتبهبندی سایت در جستجو هستند.
برای اینکه ببینید آیا وبسایت شما برای دستگاههای موبایل بهینهشده است یا خیر، میتوانید از ابزار Google’s Mobile Friendly Test استفاده کنید:
اگر نتیجه این تست نشان داد وبسایت شما سازگار با دستگاههای مختلف موبایل نیست، به روی آن تغییراتی ایجاد کنید تا بتواند برای نمایش به روی تمامی دستگاههای تلفن همراه آماده شود. خوشبختانه ایجاد یک سایت ریسپانسیو امروزه دیگر دشوار نیست.
جمعبندی
ارتقاء رتبه جستجوی وبسایت به نظر میرسد کار بسیار پیچیدهای باشد. خوشبختانه، نکاتی وجود دارد که میتوانید با انجام آنها مطمئن شوید وبسایتتان در مسیر درستی قرار گرفته و در نتایج جستجو امتیاز بالایی دارد. در این پست ما به چهار روش برای بالا بردن رتبه وبسایت در جستجوها اشاره کردیم:
- جریمههای گوگل را که ممکن است به رتبه شما در جستجوها آسیب بزند را بررسی کنید.
- بک لینکهای ضعیف را بشناسید و حذف کنید.
- سرعت عملکرد وبسایتتان را بالا ببرید.
- وبسایتتان را برای موبایل آماده کنید.