راهنمای مطالعه
آیا میدانید برای شروع وبلاگ نویسی چه چیزهایی مورد نیاز است؟ اگر به دنبال راهی برای به دست آوردن مخاطبان خود و ایجاد رابطه با افراد مختلف هستید، وبلاگ راه مناسبی برای رسیدن به این هدف است. البته از این طریق نیز میتوانید منبع کسب درآمد جدیدی برای خود داشته باشید.
در این مقاله به بررسی تمام اقدامات لازم برای شروع وبلاگ خود میپردازیم.
چگونه وبلاگ یا وبسایت خود را بسازیم؟
زمانی که تصمیم به شروع وبلاگ خود میکنید، اهمیتی ندارد که موضوع مد نظر شما چیست. این امر، نیاز به گذراندن مراحلی دارد که در تمام وبسایتها یکسان است:
۱. انتخاب ارائه دهنده سرویس میزبانی وب
۲. انتخاب یک نام دامنه
۳. طراحی و شخصیسازی وبسایت خود
در ادامه به بررسی هرکدام از مراحل زیر میپردازیم:
میزبانی وب
اگر میخواهید بازدیدکنندگان به وبسایت شما از طریق اینترنت دسترسی داشته باشند، باید سرویس هاست مناسبی را برای خود انتخاب نمایید.
یک سرویس میزبانی وب، فضایی را بر روی سرور در اختیار وبسایت و محتواهای شما خواهد گذاشت.
مقاله مرتبط: ۱۰ عامل مهم در انتخاب شرکت میزبانی وب
هماکنون انواع مختلفی از سرویسهای میزبانی وب در حال ارائه شدن هستند:
هاست اشتراکی: وبسایتهای بسیاری در این نوع هاست، بر روی یک سرور مشترک، میزبانی میشوند و به این ترتیب، فضا و منابع آن سرور نیز بین تمام کاربران آن سرور به اشتراک گذاشته خواهد شد.
سرور اختصاصی: یک سرور فیزیکی به طور کامل در اختیار وبسایت یا وبسایتهای شما قرار خواهد گرفت. از این رو، فضا و منابع اختصاص داده شده به شما با هیچ کاربر دیگری به اشتراک گذاشته نخواهد شد.
سرور مجازی: در این سرویس، فضا و منابع روی یک سرور فیزیکی با چندین کاربر به اشتراک گذاشته میشود، با این تفاوت که فضای خاصی به شما اختصاص داده خواهد شد و مصرف منابع کاربران دیگر بر روی آن سرور، بر روی منابع شما تأثیری نخواهد داشت.
نام دامنه
اگر سرویس میزبانی خود را به عنوان منزلی برای وبسایتمان در نظر بگیریم، نام دامنه به عنوان آدرس آن منزل شناخته میشود. نام دامنه، اسمی هست که کاربران به برای یافتن شما، آن را در مرورگرها جستجو میکنند. به عنوان مثال، hostiran.net نام دامنه وبسایت هاست ایران است که به هنگام جستجوی آن در مرورگر، به وبسایت اصلی ما هدایت خواهید شد.
نام دامنه، یکی از معیارهای هویت اصلی شما را رقم خواهد زد، پس باید در انتخاب آن، بسیار هوشمندانه عمل کرد و نامی را برای سایت خود انتخاب نمود که با نوع فعالیت ما مرتبط بوده و آن را به بهترین شکل، معرفی کند.
انتخاب پلتفرم سایت ساز
امروزه با ایجاد پلتفرمهای متعددی برای ساخت وبسایت، میتوان سایت خود را در کمترین زمان و به سادگی ایجاد کرد. چرا که با استفاده از این پلتفرمها، نیازی به دانش کدنویسی نخواهید داشت.
گاهی اوقات ممکن است، شرکت ارائه دهنده سرویسهای میزبانی وب مورد نظر شما، یکی از این پلتفرمهای سایت ساز را همراه با هاست خود ارائه دهد که در این صورت نیازی به بررسی و یافتن پلتفرم مناسب خود نخواهید داشت. در غیر این صورت، باید تعداد زیادی از پلتفرمهای موجود در بازار را بررسی کنید و سوالات زیر را به هنگام انتخاب سایت ساز، از خود بپرسید، چرا که هر کدام از آنها مزیتها و معایبی را به دنبال خواهند داشت:
- آیا برندی که قصد خرید پلتفرم از آن را دارید، نامی آشنا و قدیمی هست و یا اینکه به تازگی وارد بازار شده است؟
- چه تعداد از افراد، این پلتفرم سایت ساز را تاکنون دانلود و نصب کردهاند؟
- آیا نظرات کاربران در مورد این پلتفرم، مثبت هست؟
- آیا نسخه رایگانی از پلتفرم برای آزمایش عملکرد آن در دسترس هست؟
ساخت وبسایت خود
زمانی که تمام مراحل قبل را با موفقیت پشت سر گذاشتید، زمان آن فرا میرسد که طراحی و شخصیسازی وبسایتتان را آغاز کنید.
چه عناصری به داشتن وبسایتی موفق کمک خواهند کرد؟
- انتخاب پوسته (تم) مناسب و مرتبط با حوزه کاری شما
- ایجاد یک صفحه با محتوایی قوی با عنوان «درباره ما» که داستان و شخصیتهای سازمان شما را به صراحت بیان کند.
- قرار دادن دکمه به اشتراکگذاری برای محتواهایتان. به این ترتیب، بازدیدکنندگان به راحتی میتوانند محتواهای با ارزش شما را در شبکههای اجتماعی خود به اشتراک بگذارند.
- اختصاص صفحهای به راههای ارتباطی شما با عنوان «تماس با ما». در این صفحه باید تمام راههای ارتباطی خود را ذکر کرده که از این طریق، کاربرانتان راحتتر میتوانند با شما تماس برقرار کنند.
- نصب پلاگین سئو بر روی سیستم مدیریت محتوای خود، یکی از مواردی هست که به شما در ایجاد محتوایی استاندارد و هماهنگ با قوانین سئو یاری خواهد کرد. از این رو، محتواهای سایت شما در مرورگرها خیلی سریعتر شناسایی خواهند شد.
- انتخاب فرمت مناسبی برای وبلاگ یا سایت خود. تمام صفحات وبسایت شما باید یکپارچه باشد و از یک فرمت یکتا پیروی کند تا بازدیدکننده شاهد انسجام سایت و محتواهای شما شود.
وردپرس، یکی از سیستمهای مدیریت محتوایی هست که تمام این موارد را در اختیار شما قرار داده و به شما کمک میکند تا وبسایت خود را به بهترین شکل مدیریت کنید.
در وبلاگ خود چه بنویسم؟
اولین قدم برای شروع وبلاگ نویسی ، ایجاد محتواهایی باکیفیت و اطاعاتی سودمند است. از این طریق میتوان بازدیدکنندگان بسیاری را به خود جذب کرد.
مقاله مرتبط: ٥ اشتباه که وبلاگ نویسان تازه کار انجام میدهند
سعی کنید در مورد موضوعهایی بنویسید که از دید بازدیدکنندگان، جذاب و سودمند هستند، البته اضافه کردن کمی نظرات شخصی خود میتواند در جذابتر کردن آن کمک بسیاری کند. امروزه کاربران به دنبال کسبوکارهایی هستند که بتوانند با آنها و وبسایتشان رابطه بهتری برقرار کنند. شما نیز میتوانید این ارتباط و حس راحتی را تنها با شخصیت واقعی خود ایجاد کنید.
چند نکته برای ایجاد وبلاگ
وبلاگ خود را مهیج کنید:
بازدیدکننده به هنگام مطالعه محتواهای شما باید به راحتی به آن جذب شده و درگیر چالشهایی از سمت شما باشد. به عنوان مثال اگر در وبلاگ خود، در مورد مواد غذایی مینویسید، بهتر هست که در انتهای آن، چندین دستور غذایی با آن مواد را نیز پیشنهاد دهید. نکته مهم اینجاست که نسبت به هر موضوعی، از بازدیدکنندگان بخواهید تا کاری را انجام دهند.
از تصاویر جذاب استفاده کنید:
کاربران فضای اینترنت به سادگی از محتواهای یکنواخت خسته میشوند. پس سعی کنید با ایجاد تصاویری منحصر به فرد و جذاب، بازدیدکنندگان را به مطالعه ادامه محتواهای خود تشویق کنید.
بسیار قدرتمند ظاهر شوید:
اگر میخواهید که افراد به شما توجه کنند و حضور شما را در این فضای آنلاین شلوغ، جدی بگیرند، باید با قدرت ظاهر شوید و فعالیتهای خود را به صورت ثابت قدم ادامه دهید. زبان صحبت محتواهای سایت خود را به گونهای انتخاب کنید که نظرات بازدیدکنندگان بسیاری را به خود جلب کند.
با بررسی موارد گفته شده در این مقاله و رعایت آنها، میتوانید وبسایت یا وبلاگ خود را به راحتی و طبق اصول آن ایجاد کرده و به موفقیت بزرگی نیز دست یابید.