راهنمای مطالعه
اگر رمز ورود به پنل مدیریت وردپرس خود را فراموش کردهاید و میخواهید رمز وردپرس خود را تغییر دهید، میتوانید این روند را بهصورت مستقیم با استفاده از Cpanel و phpMyAdmin از پایگاه داده وردپرس به اجرا درآورید. در این مطلب قصد داریم به شما آموزش دهیم که چگونه میتوان رمز ورود وردپرس را بهآسانی و با کمک phpMyAdmin تغییر داد. با ما همراه باشید.
چرا باید به کمک phpMyAdmin رمز ورود وردپرس را تغییر دهیم؟
تغییر دادن رمز عبور در پلتفرم وردپرس بسیار آسان است. برای این کار تنها کافی است به صفحه Login یا ورود بروید و گزینه فراموشی رمز عبور (Lost your Password) را انتخاب کنید.
کلیک کردن بر این لینک شما را به صفحه دیگری منتقل میکند که در آن میتوانید نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید و بهواسطه آن رمز ورودتان را تغییر دهید. وردپرس پسازاین مرحله لینک تغییر رمز ورود را به آدرس ایمیل مرتبط با کاربر ارسال میکند.
اگر به ایمیل خود دسترسی ندارید یا وبسایت وردپرسیتان نمیتواند این لینک را به آدرس ایمیل شما ارسال کند، قادر نخواهید بود رمز ورود را تغییر دهید.
در چنین شرایطی مجبور هستید رمز ورودتان به وردپرس را در پایگاه دادهها تغییر دهید. آسانترین راه برای تغییر رمز ورود در پایگاه دادهها هم استفاده از phpMyAdmin است.
حالا در ادامه توضیح میدهیم که چگونه میتوان رمز ورود را از phpMyAdmin تغییر داد.
چگونه با phpMyAdmin رمز ورود وردپرس را تغییر دهیم؟
ابتدا باید وارد داشبورد cPanel حساب کاربری میزبانی وبسایت وردپرسی خود شوید. سپس باید در بخش Databases روی آیکون phpMyAdmin کلیک کنید.
حالا اپلیکیشن phpMyAdmin به اجرا درمیآید و در آن باید پایگاه دادههای وردپرس خود را انتخاب کنید.
در این مرحله فهرستی جدولی از پایگاه دادهها برایتان به نمایش درمیآید. در این فهرست ابتدا باید جدول {table-prefix}_users را پیداکرده و سپس لینک Browse کنار آن را انتخاب کنید.
نکته: ممکن است اسامی جداول موجود در پایگاه دادههای شما پیشوندهای متفاوتی نسبت به مثال پیش رو داشته باشند.
حالا قادر خواهید بود در جدول کاربران وردپرس خود سطرهایی را مشاهده کنید. در ادامه باید روی آیکون Edit به معنی ویرایش در کنار هرکدام از کاربرانی که قصد تغییر رمز ورودشان را دارید، کلیک کنید.
در این مرحله phpMyAdmin فرمی را شامل همه اطلاعات کاربر برای شما به نمایش میگذارد.
حالا باید مقدار موجود در قسمت user_pass را پاککرده و آن را با رمز ورود تازه جایگزین کنید. در ستون Function از منوی ریزشی MD5 را انتخاب کرده و روی دکمه Go کلیک کنید.
رمز ورودی که تازه انتخاب کردهاید، به کمک هش MD5 رمزگذاری و در پایگاه داده ذخیره میشود. شما میتوانید با استفاده از ابزار ساخت آنلاین Md5 بهراحتی هش Md5 بسازید.
اکنون شما توانستید رمز ورود وردپرسی خود را به کمک phpMyAdmin بهصورت کاملاً موفقیتآمیزی تغییر دهید.
شاید برایتان این پرسش پیشآمده باشد که چرا در مرحله آخر از هش MD5 برای رمزگذاری استفاده کردیم.
وردپرس در نسخه قدیمیترش از MD5 برای رمزگذاری رمزهای عبور استفاده میکرد. این پلتفرم از نسخه ۲٫۵ از تکنولوژیهای رمزگذاری پیشرفتهتری برای این امر بهره گرفت. درهرصورت باید بگوییم که وردپرس همچنان هش MD5 را شناسایی و از آن پشتیبانی میکند.
بهمحض آنکه با رمز عبوری که MD5 آن را رمزگذاری کرده است وارد شوید، وردپرس آن را شناسایی و به کمک الگوریتمهای تازهتر تغییرش میدهد.
امیدواریم این مطلب توانسته باشد بهخوبی شیوه تغییر رمز ورود به پنل مدیریت وردپرس از طریق phpmyadmin را به شما آموزش دهد.