در این مقاله به جزئیات ابعاد مختلف بهینهسازی اپلیکیشنهای اندرویدی برای پیدا شدن راحتتر در گوگل پلی یا (ASO (App Store Optimization خواهیم پرداخت. با به کار بستن نکات موجود در این راهنما، میتوانید بهراحتی میزان دیده شدن و نصب اپلیکیشن خود را بالا ببرید.
در حال رونمایی از اولین اپلیکیشنتان در گوگل پلی هستید؟ میخواهید کلمات کلیدی مناسب را پیدا کنید؟ اگر جوابتان مثبت است، احتمالاً با سؤالات زیادی مواجهاید و به دنبال پاسخهای درست میگردید. راهنمای ما پاسخ این سؤالات را فراهم میکند و به شما نشان میدهد که برای دیده شدن بیشتر یک اپلیکیشن چهکارهایی باید کرد و روش درست انجام این کارها چیست. پس تا پایان راهنمای بهینهسازی اپلیکیشنها برای جستجوی گوگل پلی با ما بمانید.
در حال حاضر بیش از ۵.۳ میلیون اپلیکیشن مختلف روی گوگل پلی (برای گوشیهای اندرویدی) و اپ استور (برای گوشیهای آیفون) وجود دارند. این دو منبع برای نصب اپلیکیشنها هرروز بزرگتر میشوند و تعداد بیشتری از اپلیکیشنها را در خود جای میدهند. به همین خاطر، دیده شدن بیشتر در آنها رفتهرفته سختتر میشود؛ بهطوریکه این مسئله در حال حاضر یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی توسعهدهندگان و بازاریابان اپلیکیشنهاست.
مقاله مرتبط: ۲۲ ترفند بهینهسازی اپ استور (ASO) که باید بدانید
بهینهسازی برای اپ استور (ASO) یک استراتژی ضروری برای کسبوکارهایی است که اپلیکیشن خودشان را دارند. با اجرای این استراتژی بیشتر دیده میشوید، در نتایج جستجو رتبههای بهتری میگیرید و در نهایت بیشتر نصب میشوید!
بهینهسازی برای اپ استور (ASO) چیست؟
بهینهسازی برای اپ استور یا همان ASO، فرآیند بهینهسازی اپلیکیشنها و بازیهای موبایل برای به حداکثر رسیدن میزان دیده شدن و تعداد نصب است. بعضیها به این فرآیند، سئوی اپلیکیشن هم میگویند چون نقاط مشابه زیادی با فرآیند بهینهسازی برای موتورهای جستجو دارد. اما فرق اصلی ASO با SEO در این است که اولی فقط به جایگاه در نتایج جستجو اهمیت نمیدهد و روی نرخ تبدیل کاربران و تعداد نصب هم کار میکند.
البته باید این را بدانید که SEO با ASO تفاوت دارد. هرچند SEO برای گوگل پلی نیز وجود دارد و با آن مرتبط است اما با بهینهسازی برای اپ استور (ASO) متفاوت است.
استراتژی بهینهسازی برای اپ استور
استراتژی بهینهسازی برای اپ استور از سه فرآیند اصلی تشکیلشده است:
- تحقیق بازار و بهینهسازی کلمات کلیدی
- بهینهسازی در گوگل پلی و تست A/B
- دنبال کردن نتایج، بررسی آنها و تکرار فرآیندها…
۱- تحقیق بازار و بهینهسازی کلمات کلیدی
بهینهسازی اپلیکیشن برای جستجوی گوگل پلی از اینجا آغاز میشود. تحقیق بازار به همراه تحقیق در مورد کلمات کلیدی و بهینهسازی آنها، اولین کاری است که برای بهینهسازی اپلیکیشن یا بازی موبایل باید انجام شود. در این مرحله باید بازار هدف، رقبا و تاکتیکهای آنان را بشناسید. به دست آوردن این اطلاعات برای بالا بردن تعداد نصب ضروری است.
اما برای اپلیکیشنهای جدید، به دست آوردن رتبههای بالا در نتایج جستجو برای کلمات کلیدی محبوب آنقدرها هم آسان نیست. به همین خاطر باید کلمات کلیدی درست را انتخاب کنید و استراتژی درستی داشته باشید.
توصیهی ما این است که برای شروع، بیشتر به دنبال عبارات چندکلمهای (long tail) باشید. این عبارتها کلمات کلیدی اصلی را در خود دارند ولی همراه با چند کلمهی دیگر، جستجوی کاربران برای یک موضوع خاص را پوشش میدهند. تقریباً ۷۰ درصد از عبارات جستجو شده دارای چند کلمه هستند و نرخ تبدیل برای نتایج جستجو معمولاً بالاتر است. چون کاربران در مورد یک موضوع و نیاز کاملاً مشخص جستجو میکنند که نتایج بهدستآمده میتواند پاسخ آن را کاملاً پوشش دهد.
کلمات کلیدی طولانی معمولاً کمتر جستجو میشوند و رقابت برای آنها هم کمتر است. درنتیجه شما باید تلاش کنید تمام ترکیبهای ممکن از کلمات کلیدی اصلیتان را هدف قرار دهید و از آنها استفاده کنید. با این کار، تمام جستجوهای مربوط به کاربرد اپلیکیشنتان را پوشش دادهاید و میتوانید منتظر دیده شدن بیشتر روی گوگل پلی باشید.
۲- بهینهسازی در گوگل پلی و تست A/B
وقتی در مورد اجرای استراتژی بهینهسازی برای گوگل پلی صحبت میکنیم، باید دو فاکتور عمده را در نظر بگیریم: اول، داخل دادههای مِتا (meta data) و دوم، خارج از دادههای متا.
- داخل دادههای متا: عواملی که مستقیماً و صد در صد تحت کنترل توسعهدهندهی اپلیکیشن هستند: عنوان، نام توسعهدهنده، توضیحات کوتاه و توضیحات کامل در مورد اپلیکیشن، آیکون اپلیکیشن، تصاویر صفحات داخلی اپلیکیشن (اسکرینشاتها)، تصویر برگزیده (عکس یا ویدئو).
- خارج از دادههای متا: عواملی که مستقیماً تحت کنترل توسعهدهنده نیستند اما میشود روی آنها تأثیر گذاشت: تعداد نصبها، امتیاز از کاربران، نظرات کاربران
مقاله مرتبط: راهنمای انجام تست A/B و کاربرد پذیری
بعضی از این عوامل روی جایگاه اپلیکیشن در نتایج جستجوی گوگل پلی تأثیر میگذارند، بعضی دیگر نرخ تبدیل و تعداد نصبها را بالا میبرند و بعضی هر دو نقش را ایفا میکنند. (مثل بخش توضیحات اپلیکیشن)
در ادامهی این مقاله در مورد نحوهی بهینهسازی این عوامل بیشتر صحبت خواهیم کرد.
مهم نیست که یک اپلیکیشن تازه دارید و میخواهید آن را روی گوگل پلی منتشر کنید یا مدتهاست که اپلیکیشنتان را روی گوگل پلی قرار دادهاید؛ در هر صورت باید روی استراتژیتان کار کنید و برای اجرای درست و دقیقش تلاش کنید.
اما نتیجهی تلاشهای شما همیشه همان چیزی نخواهد بود که انتظارش را دارید. مثلاً مکن است یک آیکون و چند تصویر اضافهی خوب روی صفحهی اپلیکیشنتان داشته باشید. اما اگر این طرحهای گرافیکی باعث تبدیلشدن بازدیدکننده به مشتری و نصب شدن اپلیکیشن توسط او نمیشوند، باید در آنها تجدیدنظر کنید چون درواقع کار نمیکنند!
این را هم در نظر داشته باشید که یک استراتژی ثابت برای چند اپلیکیشن جواب نمیدهد. بهینهسازی برای اپ استور برای هر اپلیکیشنی متفاوت است. به همین خاطر است که باید دست از حدس زدن بردارید و تست A/B را شروع کنید!
تست A/B درواقع مقایسهای بین دو نسخهی متفاوت از صفحهی نصب اپلیکیشن است. اجرای این تست به شما نشان میدهد که کدام نسخه نرخ تبدیل بیشتری دارد و نصب بیشتری میگیرد. برای این کار کافی است نصف ترافیک ورودی به صفحهی اپلیکیشن را به نسخهی اِی و نصف دیگر را به نسخهی بی بفرستید و آمار نتایج را باهم مقایسه کنید.
خبر خوب این است که اجرای این تست آنقدرها هم سخت نیست. چون گوگل ابزار تست خودش را دارد که از طریق کنسول توسعهدهندههای گوگل پلی در دسترس شماست. به صفحهی قوانین گوگل برای اجرای این نوع تست سر بزنید و آزمایش را شروع کنید!
۳- دنبال کردن نتایج و بررسی آنها
اپلیکیشنهای موبایلی هرروز در حال تغییرند؛ گوگل پلی هم همینطور. به همین خاطر است که اپلیکیشن شما هم باید همیشه آماده باشد؛ استراتژیتان برای بهینهسازی هم همینطور.
بهتر است آمار مربوط به شاخصهای کلیدی عملکرد را بهصورت هفتگی -و در حالت ایدهآل، روزانه- بررسی کنید. این شاخصها شامل تعداد نصب جدید (با منبع ارگانیک و غیرارگانیک)، رتبه در نتایج جستجوی کلمات کلیدی و لیستهای برترین اپلیکیشنها در قسمتهای مختلف (در گوگل پلی)، امتیاز کاربران و نظرات آنها میشوند.
کلمات کلیدی مورد استفادهتان را تغییر دهید و آنهایی که عملکرد خوبی ندارند را حذف کنید. عناصر گرافیکی موجود در صفحهی اپلیکیشن را تغییر دهید و با استفاده از تست A/B، بهترینها را پیدا و انتخاب کنید.
حواستان به کاربران اپلیکیشنتان باشد و تلاش کنید تا بهترین تجربهی کاربری ممکن را برایشان بسازید. به نظراتی که کاربران در مورد اپلیکیشنتان مینویسند، توجه کنید. سیستم گوگل پلی امکان برقراری ارتباط با کاربران، پاسخ به نظر آنها و حتی تبدیل نظر منفی به نظر مثبت را در اختیار شما قرار داده است. نظرات مثبت و قوی کاربران در مورد اپلیکیشن، یک عامل مهم و مؤثر در میزان دیده شدن در نتایج جستجو و میزان نصب شدن اپلیکیشن است. به این دلیل که گوگل، رتبهی اپلیکیشنهایی که نظرات بیشتر و مثبتتری دارند را ارتقا میدهد و کسانی که صفحهی اپلیکیشن را میبینند، با دیدن نظرات مثبت دیگران راحتتر برای نصب آن متقاعد میشوند.
این را هم به یاد داشته باشید که کلید اصلی موفقیت، داشتن یک محصول خوب برای ارائه به کاربران است.
اجرای استراتژی بهینهسازی روی صفحهی اپلیکیشن در گوگل پلی
بهینهسازی صفحهی اپلیکیشن میتواند رتبهی شما را در نتایج جستجوی کلمات کلیدیتان بهبود ببخشد، نرخ تبدیل بازدیدکنندگان را بیشتر کند و میزان دانلود ارگانیک اپلیکیشنتان را افزایش دهد. پس اگر این کار را شروع نکردهاید، همین حالا دستبهکار شوید!
انجام مواردی که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد، میتواند میزان دیده شدن شما در گوگل پلی، در موتور جستجوی اصلی گوگل و در پکهای اپلیکیشن را افزایش دهد. یک صفحهی اپلیکیشن کاملاً بهینهسازی شده شامل موارد زیر است:
عنوان
عنوان اپلیکیشن مهمترین عامل در میان دادههای متا و اولین چیزی است که برای بهینهسازی اپلیکیشن باید در نظر بگیرید. عنوان هم روی نتایج جستجو و هم روی میزان نصب تأثیر مستقیم دارد.
گوگل از ژوئن ۲۰۱۷ به بعد، اجازهی استفاده از عنوانهای طولانیتر را به توسعهدهندگان میدهد. عنوان اپلیکیشن شما در گوگل پلی میتواند تا ۵۰ کاراکتر داشته باشد. اما اپل رویکردی متفاوت نسبت به این قضیه داشته و تعداد کاراکترهای عنوانها در اپ استورش را تا ۳۰ کاراکتر کاهش داده است.
برای استفادهی حداکثری از فضایی که بهعنوان اپلیکیشن شما اختصاصیافته است، علاوه بر نام برند از چند کلمهی کلیدی مهم و قدرتمند هم استفاده کنید. نام برندتان را کوتاه، مشخص و ساده نگه دارید. همهی کاربران باید بتوانند بهراحتی عنوان اپلیکیشن را بخوانند. استفاده از ایموجیها هم راهحل خوبی برای جلبتوجه راحتتر افراد در میان نتایج جستجو در گوگل پلی است.
چند مثال از یک عنوان بهینهسازی شده:
- نام برند – کلمه یا کلمات کلیدی
- نام برند: کلمه یا کلمات کلیدی
- کلمه یا کلمات کلیدی – نام برند
- کلمه یا کلمات کلیدی: نام برند
بومیسازی عنوان اپلیکیشن را نادیده نگیرید. شما میتوانید برای هر زبان، یک عنوان خاص انتخاب کنید. بازار اپلیکیشنها یک بازار جهانی و بزرگ است. و بومیسازی اپلیکیشن اطلاعات جدیدی در مورد کاربرانتان در اختیار شما قرار میدهد؛ اطلاعاتی که میتوانند باعث تعجبتان شوند.
تصاویری که در ادامه میبینید، چند مثال واقعی از عنوانهای خوب برای اپلیکیشنها هستند:
آدرس (لینک) صفحهی اپلیکیشن
آدرس صفحهی اپلیکیشن میتواند یک عامل قوی برای گرفتن رتبههای بهتر در نتایج جستجو باشد. کافی است در آن از کلمات کلیدی اصلیتان استفاده کنید. قبل از اینکه اپلیکیشنتان را روی گوگل پلی منتشر کنید، آدرس صفحهی اختصاصیتان را بررسی کنید چون بعد از انتشار اپلیکیشن دیگر امکان تغییر آن را نخواهید داشت.
یک مثال واقعی برای اهمیت این مورد، بازی «سوپرماریو ران» از «نینتندو» است که از کلمهی کلیدی «zara» در آدرس صفحهاش استفاده کرده بود. با افزایش سریع تعداد نصبها، این بازی محبوب در نتایج جستجوی مربوط به این کلمهی پررقابت رتبههای خیلی خوبی گرفت.
پس دلیلی برای استفاده نکردن از کلمات کلیدی در آدرس صفحهی اپلیکیشن وجود ندارد.
نام توسعهدهنده
نام توسعهدهنده هم یکی از عوامل داخل دادههای متا است که روی رتبه در نتایج جستجو تأثیر میگذارد. علاوه بر این، گوگل سابقهی توسعهدهندهها را حفظ میکند و کسانی که از سابقهی طولانیتر و بهتری برخوردار باشند، رتبههای بهتری در نتایج جستجو میگیرند.
اگر از چند کلمهی کلیدی مناسب در نام توسعهدهنده استفاده کنید، قطعاً تأثیرات مثبت آن را خواهید دید. مثلاً:
- نام توسعهدهنده: کلمهی کلیدی اول، کلمهی کلیدی دوم
بعضی از توسعهدهندهها از نام انتخابیشان بهعنوان ابزاری برای بهینهسازی استفاده میکنند! مثالهای واقعی زیر از این دسته هستند:
توضیح کوتاه
توضیح کوتاه اپلیکیشن در گوگل پلی هم روی نتایج جستجو و هم روی تعداد نصب تأثیر میگذارد.
توضیح کوتاه شما میتواند حداکثر ۸۰ کاراکتر داشته باشد و باید به شکلی واضح و قابلفهم نوشته شود. حتماً از کلمات کلیدی اصلیتان در متن توضیح کوتاه استفاده کنید.
یک توضیح کوتاه خوب، توجه بازدیدکننده را به یکی از نقاط برجسته یا اهداف اپلیکیشن جلب میکند، یک پیام واضح در مورد ارزش تولیدی اپلیکیشن به او منتقل میکند و او را به خواندن توضیح کامل مجاب میکند. مثل عنوان، استفاده از ایموجیها در توضیح کوتاه هم میتواند مفید واقع شود.
با این افزونه برای مرورگر کروم میتوانید توضیح کوتاه تمام اپلیکیشنهای گوگل پلی را از روی کامپیوترتان ببینید و همیشه رقبا را زیر نظر داشته باشید!
توضیح کامل
توضیح کامل اپلکیشن در فرآیند بهینهسازی اپلیکیشن برای جستجو بسیار مهم است و هم روی رتبه در نتایج و هم روی میزان نصب تأثیر میگذارد.
موتور جستجوی گوگل توضیح بلند صفحهی اپلیکیشن شما را بررسی میکند و از کلمات کلیدی بهکاررفته در آن استفاده میکند. (بهخصوص کلمات کلیدی در خط اول و پنجخط آخر) به همین خاطر است که توضیح کامل شما باید قبل از هر چیز، قابل جستجو باشد.
توضیح کامل میتواند حداکثر ۴۰۰۰ کاراکتر داشته باشد که بهتر است که از تمام آن استفاده کنید و هرچه قدر که میتوانید کلمات کلیدی و ترکیبات مختلف آنها را در متنتان به کار ببرید. مهمترین کلمات کلیدی را چند بار تکرار کنید؛ بهخصوص در چند خط اول و آخر. اما به یاد داشته باشید که تکرار بیشازحد و غیرطبیعی چند کلمه، تأثیر منفی دارد. این کار هم باعث جریمه شدن شما توسط گوگل میشود و هم اعتماد کاربران را سلب میکند و تعداد نصبها را پایین میآورد.
نکتهی بعدی این است که توضیح کامل اپلیکیشن باید ساختار مناسبی داشته باشد. یعنی تمام اطلاعات لازم برای بازدیدکننده را در اختیار او قرار دهد و او را برای نصب اپلیکیشن قانع کند. این کار با یک فراخوان به عمل انجام میشود. چنین فراخوانی برای نصب، حتماً باید در بخش توضیحات اپلیکیشن وجود داشته باشد.
مثال واقعی زیر، یک نمونهی موفق و بهینهسازی شده از توضیح کامل اپلیکیشن است:
توضیح مناسب و بهینهسازی شده باید:
- هرچه قدر که امکان دارد، طولانی باشد. (حداقل ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ کاراکتر باشد.)
- برای زبانهای مختلف بومیسازی شده باشد. سعی کنید برای این کار از یک مترجم حرفهای کمک بگیرید.
- در مورد ویژگیهای برجسته و مهم اپلیکیشن توضیح داده باشد. فخرفروشی در این مورد اشکالی ندارد!
- از نمادهای مختلف (مثل ✔❖➜) برای ساختار دادن به متن استفاده کند. این کار، خواندن را برای بازدیدکننده آسانتر میکند.
- شامل پاراگرافهای کوتاهتر باشد تا کار خواندن را سخت نکند.
- از ایموجیهای مختلف یا html و فرمتهای خاص متن استفاده کرده باشد.
- در مورد جایزهها و مسابقات مربوط به اپلیکیشن حرف زده باشد تا در بازدیدکنندگان انگیزهی نصب ایجاد کند.
- شامل یک فراخوان به عمل باشد و در بازدیدکننده حس فوریت ایجاد کند. (مثلاً همین امروز اپلیکیشن ما را نصب کنید و هزینههایتان را کاهش دهید!)
- در مورد پروفایلهای مربوط در شبکههای اجتماعی و جامعهی کاربران حرف زده باشد.
- با راهنمای گوگل سازگار باشد و هیچکدام از قوانین مربوط را نقض نکرده باشد.
آیکون
آیکون اولین عنصر گرافیکی مربوط به اپلیکیشن است که بازدیدکنندهها در صفحهی نتایج جستجو یا برترین اپلیکیشنها میبینند. به همین خاطر، آیکون مستقیماً روی نرخ کلیک روی اپلیکیشن شما در این صفحات تأثیر میگذارد. تأثیر بعدی آیکون در نرخ تبدیل بازدیدکننده به کاربر اپلیکیشن شماست.
مقاله مرتبط: تاثیر آیکون ها برروی تجربه کاربری
بدون شک، آیکون بیشترین تأثیر را روی تصمیم بازدیدکننده برای بررسی بیشتر یک اپلیکیشن و نصب آن دارد. درواقع آیکون بخشی از دادههای متا محسوب میشود که روی نرخ تبدیل تأثیر عمیقی میگذارد.
آنچه در تصاویر زیر میبینید، دقیقاً همان چیزی است که کاربر گوگل پلی در صفحهی نتایج جستجو یا اپلیکیشنهای برتر میبیند. یک آیکون متفاوت که بتواند نظر بازدیدکننده را به خود جلب کند، کلید تأثیرگذاری روی او برای امتحان کردن اپلیکیشن شماست.
برای انتشار اپلیکیشنتان روی گوگل پلی، به یک تصویر باکیفیت بهعنوان آیکون نیاز خواهید داشت. پیشنیازهای گوگل برای این تصویر به شرح زیر است:
- فرمت (PNG (32-bit
- ابعاد: ۵۱۲ در ۵۱۲ پیکسل
- حداکثر حجم فایل: ۱۰۲۴ کیلوبایت
چند توصیه برای بهینهسازی آیکون:
- آیکون اپلیکیشن باید با کاربرد اصلی آن همخوانی داشته باشد. بازدیدکنندهها را بهاشتباه نیندازید؛ مگر در حالتی که از قبل برند پرقدرتی و آشنایی داشته باشید.
- استایل برندتان را پیدا کنید و مطمئن شوید که آیکون با آن همخوانی دارد. رنگها، تایپوگرافی و سایر مشخصههای گرافیکی باید همهجا با هم یکپارچه و هماهنگ باشند.
- به آیکون رقبا توجه کنید و طرحی متفاوت از آنها داشته باشید.
- از رنگهای زنده و شکلهای مشخص استفاده کنید. آیکونتان را با استفاده از عناصر گرافیکی مختلف و پرشمار شلوغ نکنید.
- از استفاده از متن در آیکون پرهیز کنید.
- از حاشیههای خاص برای آیکونتان استفاده کنید تا راحتتر توجه بیننده را جلب کند.
- روندهای روز طراحی را دنبال کنید و به دنبال نوآوری باشید.
- در مورد سلیقهی کاربران حدس نزنید. برای انتخاب طرح نهایی آیکون، بین گزینهها تست A/B انجام دهید.
تصویر برگزیده: عکس
عنصر گرافیکی بعدی که بازدیدکنندگان صفحهی اپلیکیشن شما میبینند، تصویر برگزیده است که میتواند یک عکس یا یک ویدئو باشد.
تصویر برگزیده بیش از هر چیز دیگر باید روی نرخ تبدیل تأثیر بگذارد. یک تصویر برگزیدهی خوب، وظیفهی آیکون را ادامه میدهد و فضای اپلیکیشن را بیشازپیش برای کاربر احتمالی تداعی میکند.
پیشنیازهای گوگل برای تصویر برگزیده به این شرح است:
- فرمت JPEG یا PNG (24-bit)
- ابعاد: ۱۰۲۴ در ۵۰۰ پیکسل
تصویر برگزیده در صفحهی اپلیکیشن بهصورت زیر نمایش داده میشود:
چند توصیه برای بهینهسازی تصویر برگزیده در گوگل پلی:
- اطلاعات مهم را -چه تصویری باشند و چه متنی- نزدیک حاشیهی عکس یا یکسوم پایینی آن قرار ندهید.
- متن، لوگو و سایر اطلاعات باید تا جایی که ممکن است در وسط عکس قرار بگیرد.
- از اندازههای بزرگ فونتها استفاده کنید.
- به یاد داشته باشید که تصویر برگزیده از آیکون اپلیکیشن مستقل است و ممکن است بهتنهایی دیده شود. پس باید مستقیماً به اپلیکیشن شما ربط داشته باشد و این ارتباط را نشان دهد.
- از تست A/B برای انتخاب بهترین تصویر برگزیده استفاده کنید تا نرخ تبدیل را به حداکثر برسانید.
- تصویر برگزیدهی اپلیکیشن را در طول زمان تغییر دهید. مثلاً برای هر فصل یک تصویر خاص داشته باشید یا از تصویر برگزیده برای اعلام خبرهای مهم مربوط به برندتان استفاده کنید.
- اگر تصویر برگزیدهتان شامل متن هم هست، بومیسازی آن را برای هر زبانی که در اپلیکیشن وجود دارد از یاد نبرید.
ویدئو
شما میتوانید برای بخش تصویر برگزیده، یک ویدئو در مورد اپلیکیشنتان بسازید و آن را در یوتیوب آپلود کنید. در این حالت، عکس پیشنمایش ویدئو در یوتیوب تبدیل به تصویر برگزیدهی شما میشود. با انتخاب تصویر توسط بازدیدکننده، ویدئوی شما پخش خواهد شد. ویدئو بهعنوان تصویر برگزیده در گوگل پلی، به شکل زیر نمایش داده میشود:
ویدئو ابزاری ساده اما بسیار قدرتمند است. برای اضافه کردن آن به صفحهی اپلیکیشنتان، کافی است لینک ویدئو در یوتیوب را در کادر «ویدئوی تبلیغاتی» در گوگل پلی کپی کنید. این پیشنیازها برای ویدئو را از یاد نبرید:
- حتماً از آدرس مستقیم یک ویدئو استفاده کنید و لینک یک کانال یا لیست پخش را کپی نکنید.
- از ویدئوهایی که محدودیت سنی برای تماشا دارند، استفاده نکنید.
امکان بومیسازی زبان ویدئو هم وجود دارد. شما میتوانید برای هر زبان یک ویدئوی جدید آپلود کنید یا متن مربوط به ویدئو را برای هر زبان ارائه دهید. گوگل با توجه به محل استقرار کاربر یا تنظیمات دستگاه او، ویدئوهای بومیسازیشده را بهصورت اتوماتیک برای استفادهکنندگان از آن زبان نمایش میدهد.
یکی از نتایج جالب استفاده از ویدئو بهعنوان تصویر برگزیده این است که هر بار نمایش آن در گوگل پلی، در یوتیوب هم بهعنوان یک نمایش جدید حساب میشود و آمار شما را بهتر میکند. و آمار بهتر در یوتیوب، بهمرور زمان باعث بهتر شدن وضعیت شما در جستجوی گوگل هم میشود!
به یاد داشته باشید که برای انتخاب بهترین ویدئو هم میتوانید از تست A/B استفاده کنید.
تصاویر صفحات داخلی اپلیکیشن (اسکرینشاتها)
مثل باقی تصاویر روی صفحهی اپلیکیشن، اسکرینشاتها هم بخشی از دادههای متا هستند و روی نرخ تبدیل بازدیدکنندگان تأثیر میگذارند. اسکرینشاتها در گوگل پلی به نسبت اپ استور اپل کمتر دیده میشوند چون بازدیدکننده باید برای دیدنشان اسکرول کند و پایین صفحه را ببیند. اما در هر صورت، برای بازدیدکنندهای که میخواهد بداند داخل یک اپلیکیشن چه خبر است و بعد از نصب آن دقیقاً با چه چیزی مواجه خواهد شد، اسکرینشاتها بسیار مهماند.
با یک نگاه گذرا به اسکرینشاتهای اپلیکیشن، بازدیدکننده تصمیم میگیرد که آن را نصب کند یا نه. به همین خاطر، ایجاد یک تأثیر مثبت اولیه روی بازدیدکننده بسیار مهم است. حتماً بهترین و جذابترین ویژگیهای اپلیکیشنتان را در دو اسکرینشات اول به تصویر بکشید. احتمال دیده شدن دو تصویر اول نسبت به بقیه بالاتر است.
شما میتوانید در مجموع هشت اسکرینشات به صفحهی اپلیکیشن اضافه کنید. حداقل تعداد اسکرینشاتها هم دو تاست. اما هیچوقت نباید به دو اسکرینشات قناعت کنید. پیشنیازهای تصاویر صفحات داخلی اپلیکیشن در گوگل به شرح زیر است:
- فرمت JPEG یا PNG (24-bit)
- حداقل اندازهی ابعاد: ۳۲۰ پیکسل
- حداکثر اندازهی ابعاد: ۳۸۴۰ پیکسل
- حداکثر اندازه میان ابعاد نمیتواند بیش از دو برابر حداقل اندازه باشد
چند توصیه برای استفادهی حداکثری از اسکرینشاتها:
- بهترین ویژگیها یا مهمترین پیامها را در دو اسکرینشات اول بگنجانید.
- به دو اسکرینشات قناعت نکنید. از تمام فضاهای درنظرگرفتهشده برای اسکرینشاتها (هشتتا) استفاده کنید.
- برای توضیح در مورد اسکرینشاتها و محتوای آنها از متن روی عکس استفاده کنید.
- استایل و قالب کلی اپلیکیشنتان را فراموش نکنید. سعی کنید تصاویر سریالی بسازید که یک داستان را بیان کنند.
- از جملات چالشی استفاده کنید تا بازدیدکنندگان به نصب اپلیکیشن تشویق شوند.
- تخفیفها و پیشنهادهای ویژه را در این بخش نمایش دهید تا بیشتر دیده شوند.
- اسکرینشاتها را هم بومیسازی کنید.
- تست A/B برای پیدا کردن مؤثرترین اسکرینشاتها را فراموش نکنید.
سخن پایانی در مورد بهینهسازی اپلیکیشن برای جستجوی گوگل پلی
صفحهی اپلیکیشن در گوگل پلی امکان اجرای بهینهسازیهای مختلف و تغییر و تست کردن تمام عناصر موجود در صفحه برای رسیدن به بهترین ترکیب ممکن را در اختیار شما قرار میدهد. انجام این کارها، رتبهی اپلیکیشن در نتایج جستجو و لیستهای برترین اپلیکیشنها را بهبود میبخشد و در عین حال، بازدیدکنندگان را برای دانلود اپلیکیشن و نصب آن ترغیب میکند. علاوه بر این، با بهینهسازی صفحهی اپلیکیشن برای جستجوی داخلی گوگل پلی آن را برای پیدا شدن راحتتر از طریق موتور جستجوی اصلی گوگل هم بهینه کردهاید. یعنی بهینهسازی برای اپ استور (ASO) درواقع همجهت با بهینهسازی برای موتورهای جستجو (SEO) عمل میکند.
همیشه جا برای بهینهسازی بیشتر وجود دارد، پس تلاش برای ASO را هیچوقت متوقف نکنید!
نظر شما در مورد این راهنمای کامل بهینهسازی اپلیکیشن برای جستجوی گوگل پلی چیست؟ در بخش نظرات برایمان بنویسید.
عالی ممنون