شاید ندانید اما هر فعالیتی که در فضای وب انجام میدهید ردی از خود بر جای میگذارد. شرکتهای بسیاری از جمله گوگل با جمعآوری این اطلاعات، برای مقاصد مختلف از جمله بازاریابی از آنها استفاده میکنند. آگاهی از روشهای جمعآوری این اطلاعات، میتواند در ساختن تجربه بهتری از کار در فضای وب و نیز استفاده از این اطلاعات به شما کمک کند.
تا بحال حس کردهاید که کسی نظارهگر شماست؟
چون در واقع شما واقعا تحت نظر هستید. بعنوان مدرکی که این موضوع را تایید میکند، میتوانید از افزونهای به نام Ghostery برای مروگر خود استفاده کنید تا بفهمید چه تعداد اسکریپت ردیابی در حین بازدید شما از یک سایت رسانهای رایج در حال نظاره رفتار شما هستند. (البته شاید این افزونه برای همه موارد کار نکند اما برای مثال سایت بزرگی مانند Vice.com دارای بیش از ۵۰ اسکریپت ردیاب است که ۴۰ عدد از آنها روی تبلیغات متمرکز هستند).
مقاله مرتبط: کدام سایت ها از شما جاسوسی می کنند؟
بدست آوردن این اطلاعات، به سایتها کمک میکند تا بتوانند محصولاتشان را به بازاریابان بفروشند، اما تعداد محدودی از شرکتها از این ظرفیت به شکل کاملا متفاوتی بهره میبرند. گوگل و فیسبوک را میتوانید از بهترین مثالهای این موضوع دانست. حدود ۰.۶ دلار از هر دلاری که روی بازاریابی دیجیتال هزینه میشود به این دو شرکت میرسد. هر دوی آنها از پیچیدگی و جامعیت خاصی برای جمعآوری حجم چشمگیری از اطلاعات درباره شما برخوردارند.
گوگل همه جا حاضر است
این اینفوگرافی بطور خاص روی گوگل متمرکز است.
این غول جستجو ابعاد بسیار وسیعی دارد و احتمال ورود شما به جهان گوگل به روشهای مختلف بسیار زیاد است:
- نفوذ اندروید در بازار جهانی حدود ۶۱ تا ۸۱ درصد است
- گوگل ۷۸.۸ درصد از سهم بازار جستجوی آنلاین را در اختیار دارد.
- گوگل سالانه ۶۷.۴ میلیارد دلار از تبلیغات درآمد کسب میکند.
- گوگل هر ساله دو تریلیون جستجو انجام میدهد.
- حدود ۳۰ تا ۵۰ میلیون از سایت ها از Google Analytics برای ردیابی استفاده میکنند.
- حدود ۷۰۰ هزار اپلیکیشن در گوگل پلی استور در دسترس است.
- ۸۲ درصد از ویدیوهایی که بصورت آنلاین تماشا میشوند از یوتیوب هستند.
- در مجموع، گوگل حداقل دارای ۷۹ محصول و خدمات مختلف است.
بر اساس گزارشات گوگل، این شرکت از این خدمات جهت جمعآوری اطلاعاتی در خصوص «کارهایی که انجام میدهید»، «چیزهایی که خلق میکنید» و چیزهایی که شما را منحصر بفرد میکنند استفاده میکند.
مقاله مرتبط: بدون بر جای گذاشتن هیچ ردی وبگردی کنیم
ببینید گوگل چه چیزهایی جمع میکند
تاریخچه فعالیت، تاریخچه صوتی، موقعیت و دستگاه شما توسط گوگل ردیابی میشود. همچنین گوگل برایتان یک پروفایل جهت ارائه تبلیغات میسازد که شامل اطلاعات سن، جنسیت، موقعیت، درآمد و دیگر اطلاعات جمعیتشناسی میشود.
مقاله مرتبط: وقتی وارد گوگل می شوید، چه اتفاقهایی رخ میدهد؟
در واقع میتوانید این تاریخچه را به کمک ابزاری به نام Google Takeout ببینید و دانلود کنید.
خیلی از افراد میدانند که این اطلاعات به درآمدزایی تبلیغاتی روی سایتهایی که از آن لذت میبرند کمک میکند. اما دیگران درباره حریم خصوصیشان و نحوه استفاده از این اطلاعات نگران هستند. جزو هر یک از این دو گروه که باشید، آگاهی از نحوه کاربرد حریم خصوصی در اینترنت به شما کمک میکند تا تجربه بهتری از آن بسازید که به بهترین شکل با سلایق شما هماهنگ باشد.
با سلام
خیلی مطلب مفیدی بود! مرسی از راهنماییتون