راهنمای مطالعه
آیا برای راهاندازی کسبوکار آنلاین خود تلاش بسیاری کردهاید؟ یکی از راههایی که به پیشرفت کسبوکارتان کمک میکند، استفاده از پلتفرم گوگل مای بیزینس است. این پلتفرم بر بهینهسازی سئو سایت شما تأثیر زیادی خواهد داشت.
حتی اگر کسبوکاری آنلاین دارید و بدون مکان مشخصی دارید، میتوانید از استراتژی گوگل مای بیزینس نیز استفاده کنید. در ادامه به بررسی بیشتر این مورد میپردازیم.
ساخت گوگل مای بیزینس لیستینگ برای کسبوکار آنلاین
بهمنظور استفاده از پلتفرم Google My Business، باید یک پروفایل مختص وبسایت خود ایجاد کنید. به این پروفایل، گوگل مای بیزینس لیستینگ نیز گفته میشود. البته باید به این موضوع توجه داشت که تنها کسبوکارهایی میتوانند در این پلتفرم ثبتنام کنند که صاحب مکان فیزیکی برای کسبوکار خود هستند و مشتریان میتوانند از مکان آنها بهصورت حضوری دیدن کنند.
این امر به این معنی است که اگر شما فروشگاهی آنلاین دارید و مکانی فیزیکی را برای فروشگاه خود در نظر نگرفتهاید یا اینکه سرویسها و خدمات خود را بهصورت آنلاین در اختیار مشتریانتان قرار میدهید، برای ثبت پروفایل خود در گوگل مای بیزینس شرایط لازم را ندارید.
مقاله مرتبط: آموزش ثبت مکان کسبوکار در گوگل مپ
در سال ۲۰۱۹، گوگل به کسبوکارهایی که سرویسهای خود را در مناطق خاصی میتوانند ارائه دهند این اجازه را داد که در این پلتفرم، پروفایل خود را ایجاد کنند.
به عنوان مثال اگر خدمات خود را بهصورت سیار ارائه میدهید، میتوانید مناطقی را که خدمات ارائه میدهید، در گوگل مای بیزینس ثبت کنید.
هدف گوگل مای بیزینس لیستینگ تشخیص جستجوهای افراد است که از این طریق بتواند نتایجی را به آنها نشان دهد که در مناطق محلی آنها قرار دارند.
به عنوان مثال، اگر برای دامپزشکی جستجو کنید، نتایجی را در ابتدا مشاهده خواهید کرد که در اطراف محل زندگی استقرار شما خواهند بود.
اما اگر برای فروشگاه اسباببازی جستجو کنید، گوگل تشخیص میدهد که میتوانید این محصولات را به صورت آنلاین و حتی از فروشگاههای غیر محلی خرید کنید. به این ترتیب، نتایجی را در ابتدای نتایج گوگل مشاهده خواهید کرد محصول مورد نظر شما را دارند.
پس اگر کسبوکار خود را تنها بهصورت آنلاین مدیریت میکنید و هیچ مکان فیزیکی ندارید، کلمات و عبارات کلیدی تأثیر زیادی برای پیشرفت سئوی شما خواهند داشت و احتمال وجود سایت شما در نتایج اولیه گوگل افزایش پیدا خواهد کرد.
روشهایی نیز برای بهبود سئوی محلی بدون استفاده از گوگل مای بیزینس وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
بهبود سئو محلی بدون گوگل مای بیزینس
حتی اگر کسبوکار آنلاین شما در یک منطقه خاص فعالیت ندارد، بهتر است که سئو محلی آن را بهبود بخشید. تلاش برای بهبود سئو محلی نسبت به سئو ملی از رقابت کمتری برخوردار است، بدین ترتیب میتوانید از موفقیت بیشتری برخوردار باشید.
به عنوان مثال، کسبوکاری مثل مشاوره بازاریابی که قصد فعالیت در سرتاسر یک کشور دارد، به سختی میتواند بابت عبارت کلیدی «مشاوره آنلاین بازاریابی» به صدر نتایج گوگل برسد، چرا که رقابت زیادی بر سر این عبارت وجود دارد و افرادی زیادی با این عنوان، قصد فعالیت و محبوب شدن دارند؛ اما اگر هدف خود را کمی خاصتر و محدودتر کنید، امکان موفقیت شما بیشتر خواهد شد. به عنوان مثال اگر تمرکز خود را بر عبارت «مشاور بازاریابی آنلاین در تهران» بگذارید، به دلیل بکار بردن کلمه تهران در این عبارت، میزان رقابت نسب به این عبارت کلیدی را بسیار کاهش دادهاید و در نتیجه رقیبان شما تنها افرادی خواهند بود که در تهران مستقر هستند.
مقاله مرتبط: Local Seo چیست؟ آموزش سئو محلی به زبان ساده
به منظور افزایش شانس خود برای پیروزی دریافت سهم از کلمات کلیدی محلی در نتایج جستجوی گوگل، استراتژیهای سئوی محلی متعددی وجود دارند که حتی بدون گوگل مای بیزینس نیز میتوانید به این هدف دست یابید.
در ادامه به بررسی چندین مورد از این استراتژیها میپردازیم:
۱. شهر فعالیت خود را در وبسایتتان بیان کنید
حتی بدون بیان آدرس دقیق موقعیت فیزیکی خود، میتوانید به مشتریان خود بگویید که در کدام شهر در حال فعالیت هستید. کلمات کلیدی مختص موقعیت مکانی خود را در بخش متادیتای هر صفحه از وبسایت خود از جمله تگ تایتل و هدینگها بکار ببرید.
مثلاً نویسندهای که به صورت دورکاری در تهران قصد فعالیت دارد، میتواند در تگ تایتل وبسایت خود، از عبارت «نویسنده دور کار تهران» استفاده کند. با این کار خود را از رقابت نویسندههای کل کشور خارج کرده و در تنها در رقابت نویسندگان شهر تهران قرار خواهید گرفت.
گاهی اوقات گوگل، وبسایتهای محلی را در اولویت نتایج خود قرار میدهد، حتی اگر عباراتی که صریحاً محلی نباشند. در واقع، اگر سایت شما به صورت واضح گویای حضور شما در تهران باشد، احتمال نمایش شما در نتایج گوگل افرادی که در تهران تنها عبارت کلیدی «نویسنده دور کار» را جستجو میکنند افزایش خواهد یافت و صرفاً نیازی به جستجوی کلمه «تهران» در این عبارت نخواهد بود.
۲. محتوای محلی تولید کنید
اگر از استراتژی بازاریابی محتوا در وبسایت خود استفاده میکنید و نگران سئوی خود هستید، عناوینی را به استراتژی محتوایی خود اضافه کنید که مرتبط با مسائل محلی شما خواهد بود.
با تحقیق و جستجو تعیین کنید که چگونه میتوانید تجربیات حرفهای و محلی خود را با یکدیگر ادغام کرده به طریقی که ارزشی را برای مخاطبان هدف در شهرتان به ارمغان بیاورد.
۳. از نظرات مثبت کاربران (Testimonials) نسبت به کسبوکار خود بهره ببرید
نظرات کاربران به عنوان یکی از فاکتورهای کلیدی برای قرار گرفتن در نتایج محلی شناختهشده است. طبق گزارشها و بررسیهایی که انجامشده است، متخصصان این صنعت معتقدند که نظرات کاربران حدود ۶.۵% بر روی رتبه دهی محلی گوگل تأثیر خواهد داشت. نکته جالب توجه این است که تنها نظرات کاربران بر روی گوگل تأثیرگذار نیستند، بلکه نظرات افراد در پلتفرم و وبسایتهای دیگر در مورد شما نیز بسیار تأثیرگذار خواهند بود.
پس با ارائه سرویس یا خدمات عالی، نظرات افراد بیشتری را به خود جلب کنید و آنها را تشویق به ثبت نظرات خود در پلتفرمهای مختلف کنید.
۴. به سازمانهای حرفهای محلی بپیوندید
سازمانهای حرفهای شهر خود را جستجو کنید و حداقل به یکی از آنها بپیوندید. بسیاری از این سازمانها با ارائه پلتفرمی به شما این امکان را میدهند تا با اضافه کردن اطلاعات خود در آن، موجب قوی کردن سئو محلی شما شده و بازدیدکنندگان بیشتری را به سمت شما راهنمایی خواهند کرد.
۵. حامی مالی رویدادهای محلی شوید
اگر رویدادهایی حرفهای و البته مرتبط با کسبوکارتان در شهر شما برگزار میشود، بهتر است حضور پر رنگی در هرکدام از این رویدادها داشته باشید. رویدادهای بسیاری به دنبال حمایت مالی هستند که شما نیز با قبول این مسئله، میتوانید قدرت خود را بیشتر به نمایش بگذارید. در این شرایط، وبسایت رویداد مورد نظر، با قرار دادن تبلیغ و لینک وبسایت شما در سایت خود به عنوان حامی مالی، شما را به قشر بیشتری از بازدیدکنندگان و مخاطبان آن رویداد معرفی خواهد کرد.
با موارد گفته شده، میتوانید حتی بدون داشتن مکان فیزیکی برای کسبوکار خود، در نتایج محلی گوگل ظاهر شوید و رتبه خوبی نیز کسب کنید. استراتژی مناسب خود را انتخاب کنید و بدین طریق، اعتماد افراد بیشتری را به تجارت خود جلب کنید.