بهمحض آنکه پای خود را از درب منزل بیرون میگذارید، احساس نیاز به اپلیکیشن گوگل مپ یا همان نقشههای گوگل را بهخوبی درک میکنید. این برنامه مفید نهتنها میتواند بهترین مسیر را به شما نشان دهد بلکه قادر است اطلاعات ارزشمند دیگری هم دراینباره در اختیارتان بگذارد. به کمک گوگل مپ میتوانید به اطلاعات ترافیک مسیرها دسترسی پیدا کنید؛ با اماکن اطراف آشنا شوید و همچنین رفتوآمد خود را با توجه به پایش وقت و مسیر برنامهریزی کنید.
نکتهها و ترفندهای متعددی وجود دارد که میتوانید به کمک آنها از گوگل مپ نهایت استفاده را ببرید. در این مطلب قصد داریم ۲۱ نکته و ترفند گوگل مپ را به شما آموزش دهیم تا بتوانید به کمک آنها زندگی روزمره خود را آسانتر کنید.
۱ – تخمین مسافت مسیر
در گوگل مپ میتوانید مسیر میان دونقطه متفاوت را روی نقشه اندازهگیری کنید. برای این منظور میتوانید مسیر دقیق و شخصیسازیشده پیمایش میان این نقطهها را به برنامه معرفی کنید و مسافت را بهدست آورید یا مسافت مسیر مستقیم میان نقطهها را تخمین بزنید.
روش تخمین مسافت:
- انگشت خود را روی نقطه ابتدایی قرار دهید و نگه دارید تا سنجاق (پین) اولیه مشخص شود؛ پین اول درواقع نقطه ابتدایی مسیر موردنظر شماست. سپس روی عبارت Dropped Pin که کمی پایینتر به نمایش درمیآید ضربه بزنید تا منوی امکانات باز شود. حالا Measure Distance را انتخاب کنید تا روند تنظیم مسافت آغاز شود.
- نشانگر متقاطع دیگر ظاهر میشود که میتوانید آن را با کشیدن صفحه تکان دهید. میتوانید به کمک دکمه آیکون + که در سمت راست نقشه قرار دارد نقاط و موقعیتهای مختلف را به مسیر اضافه و نقشه مسافت را شخصیسازی کنید.
- مسافت کلی در گوشه پایین سمت چپ نشان داده میشود و مقیاس آن برحسب تنظیمات شما ممکن است متفاوت باشد.
۲ – به اشتراکگذاری موقعیت مکانی زنده
گوگل اخیراً امکان به اشتراک گذاشتن موقعیت مکانی زنده را به نقشههای خود اضافه کرده است. به کمک این ویژگی میتوانید به دیگران اطلاع دهید که در حال حاضر کجا هستید و چه زمانی به مقصد میرسید. همچنین با ارسال موقعیت مکانی زنده میتوانید متوجه شوید که آیا مسیر مناسب را انتخاب کردهای یا خیر.
مقاله مرتبط: ٥٥ حقیقت که احتمالا در مورد گوگل نمیدانید [اینفوگرافیک]
چگونه موقعیت مکانی را بهصورت زنده با دیگران به اشتراک بگذاریم:
- منوی اصلی را از گوشه بالا سمت چپ بازکنید و Share Location را برگزینید. در صفحه بعدی میتوانید چگونگی و میزان اطلاعاتی را که میخواهید به اشتراک بگذارید تعیین کنید.
- حالا Select People را برگزینید و مخاطب یا مخاطبان موردنظرتان را از میان فهرست گوگل انتخاب کنید. اگر در گوگل حساب کاربری ندارید یا مخاطب موردنظرتان در این فهرست دیده نمیشود، میتوانید روی دکمه More ضربه بزنید و وارد برنامه پیامرسان شوید.
نکته: در نظر داشته باشید که خدمات Google Location برای بهره گرفتن از این قابلیت باید حتماً روی دستگاه شما فعال باشد. اگر این ویژگی غیرفعال باشد و گزینه Share Location را انتخاب کنید، ابتدا از شما پرسیده میشود که آیا مایل هستید Google Location را فعال کنید یا خیر.
۳ – وضعیت Lite Mode
نرمافزار نقشههای گوگل یک وضعیت سبک به نام Lite Mode هم دارد که اینترنت کمتری مصرف میکند. البته این وضعیت از همه ویژگیها پشتیبانی نمیکند اما بهره گرفتن از سایر قابلیتهای اصلی به کمک آن امکانپذیر است.
از طرفی استفاده از Lite Mode تنها در نسخه وب گوگل مپ امکانپذیر است و میتوانید به کمک گوشی همراه یا کامپیوتر رومیزی از آن بهره ببرید.
چگونه از Lite Mode استفاده کنیم:
کافی است روی لینک ارتباطی Lite Mode کلیک کنید تا گوگل مپ در این وضعیت روی مرورگرتان باز شود. ظاهر شدن آیکون آذرخش در گوشه پایین سمت راست نشان میدهد که شما در وضعیت Lite Mode واردشدهاید. البته این آیکون همچنین سوییچ انتقال بین وضعیت کامل و Lite هم هست و برای انتقال به نقشههای کامل باید آن را انتخاب کنید.
۴ – چشمانداز خیابان (Street View)
اگر چشمانداز منظره و خیابان موقعیت مکانی موردنظرتان در دسترس باشد، میتوانید آن را در گوگل مپ هم مشاهده کنید. به کمک این قابلیت جالب قادر خواهید بود چشمانداز اطراف برخی اماکن را مشاهده کنید.
چگونه از Street View استفاده کنیم:
- روی موقعیت مکانی موردنظرتان ضربه بزنید و انگشت خود را نگهدارید تا پین ایجاد شود. سپس روی نام مکان که پایینتر ظاهرشده است ضربه بزنید تا سایر امکانات به نمایش درآیند.
- در منوی امکانات تصویر کوچک چشمانداز را انتخاب کنید تا منظره کامل به نمایش درآید. میتوانید تصویر را با کشیدن تکان دهید و اطراف آن را هم مشاهده کنید.
۵ – دانلود کردن نقشهها
شما میتوانید نقشه منطقه موردنظرتان را دانلود کنید تا هرزمان که مایل بودید بدون نیاز به اتصال اینترنتی از آن استفاده کنید. این ویژگی مخصوصاً برای زمانی مناسب است که میخواهید به مناطقی بدون دسترسی به اینترنت سفر کنید. در هنگام استفاده از نقشههای دانلود شده و بدون اتصال به اینترنت قادر خواهید بود از اکثر قابلیتهای گوگل برای مسیریابی بهره ببرید اما اطلاعات ترافیک مسیر در دسترستان نخواهد بود.
مقاله مرتبط: Google AdWords چیست؟ تبلیغات گوگل چگونه کار می کند؟
چگونه نقشههای گوگل را دانلود کنیم:
- وقتی موقعیت یا منطقه موردنظرتان را در نقشه جستجو میکنید یا پین روی آن میگذارید، برای دسترسی به امکانات آن باید روی نام یا آدرسش ضربه بزنید. در این بخش باید دکمه آبیرنگ Download را انتخاب کنید تا روند بارگیری نقشهها آغاز شود.
- در این مرحله منطقهای با مرز مستطیلی برای دانلود نقشه مشخص میشود و میتوانید آن را بزرگتر یا کوچکتر کنید.
- حجم نقشه پایین صفحه به نمایش درمیآید. هرچه منطقه بزرگتر باشد، حجم نقشه هم بیشتر خواهد بود. پس از تعیین مرز منطقه Download را انتخاب کنید تا نقشهها دریافت شوند.
گوگل معمولاً نقشههای دانلود شده را هر ۱۵ روز یکبار یا کمتر بهروزرسانی میکند.
۶ – مقصدهای مختلف تعریف کنید
اگر میخواهید در طول سفرتان به نقاط مختلف بروید، میتوانید این اماکن را بهعنوان نقاط توقف مختلف در نقشه تعریف کنید تا مسیر مناسب هم بر اساس این اماکن به شما پیشنهاد شود.
چگونه نقطه توقف تعریف کنیم:
- اولین مقصد را جستجو کنید و بر آیکون اتومبیل ضربه بزنید تا مسیر تشکیل شود. پیش از وارد شدن به وضعیت راهنمای مسیر وارد منوی گوشه بالا سمت راست شوید و Add Stop را انتخاب کنید.
- حالا روی دومین توقف ضربه بزنید و موقعیت موردنظر را انتخاب کنید. مقصدها یا نقاط توقف دیگر را هم به همین ترتیب به مسیر اضافه کنید.
میتوانید برای تنظیم اولویت توقفها انگشت خود را روی آنها نگهدارید و سپس بالا یا پایین بیاورید.
۷ – توقفهای ضروری
شما در حین مسیریابی هم میتوانید رستوران، بانک، پمپبنزین، عابر بانک و حتی نانوایی هم پیدا کنید. این نقاط معمولاً توقفهای ضروری قلمداد میشوند و پس از یافتن هرکدام میتوانید مسیرتان را بر اساس موقعیت آنها تنظیم کنید.
چگونه اماکن و توقفهای ضروری را در مسیر پیمایش قرار دهیم:
- وقتی در حال مسیریابی هستید، دکمه Search را که سمت راست قرارگرفته است انتخاب کنید.
- در این بخش میتوانید یک دسته مشخص را از میان دستهبندیهای مختلف برگزینید یا دستهبندی موردنظرتان را در نوار جستجو وارد کنید.
- وقتی دستهبندی موردنظر را انتخاب کردید، همه اماکن وابسته به آنکه در مسیرتان قرار دارند به نمایش درمیآیند.
همچنین میتوانید روی نقطه موردنظر در مسیر ضربه بزنید و با Add Stop آن را به مکان توقف تبدیل کنید.
۸ – برچسبهای شخصیسازیشده اضافه کنید
برای یافتن اماکنی که گوگل آنها را به نقشههای خود اضافه نکرده است میتوانید از برچسبهای شخصی استفاده کنید. این برچسبها روی نقشه شما به نمایش درمیآیند و همچنین میتوانید آنها را در نوار جستجو پیدا کنید. برای مثال، میتوانید منزل دوستان یا موقعیتهای موردعلاقهتان را به همین شیوه تعریف کنید.
چگونه برچسب شخصی ایجاد کنیم:
- انگشت خود را روی موقعیت مکانی موردنظر نگهدارید و پین ایجاد کنید. حالا به منوی پین بروید و دکمه Label را انتخاب کنید.
- نام برچسب موردنظر را وارد و آن را تأیید کنید. پسازاین مرحله هر بار که در منطقه اطراف باشید، این برچسب را هم خواهید دید.
۹ – بررسی ترافیک رفتوآمد عمومی
این ویژگی هم از محبوبترین قابلیتهای نقشههای گوگل به شمار میرود. به کمک این نرمافزار میتوانید علاوه بر بررسی ترافیک زنده مسیرها همچنین به اطلاعات ترافیک عمومی مناطق مختلف در بازه زمانی مشخص دستیابید. با استفاده از این اطلاعات مفید قادر خواهید بود در بهترین زمان و روز ممکن برای سفر خود برنامهریزی کنید. البته استفاده از این قابلیت تنها در نسخه وب امکانپذیر است.
چگونه به اطلاعات ترافیک عمومی دسترسی پیدا کنیم:
- از منوی اصلی در گوشه بالا سمت چپ گزینه Traffic را انتخاب کنید.
- حالا نواری در پایین صفحه ظاهر میشود که نشانگر رنگی و همچنین منوی ریزشی برای انتخاب ترافیک زنده و ترافیک عمومی دارد. در این منو گزینه Typical Traffic را انتخاب کنید تا نواری با امکان تغییر روز و زمان هم ظاهر شود.
- با ایجاد تغییر در این نوار میتوانید وضعیت ترافیکی را در روز و زمان مشخص بررسی کنید.
۱۰ – موقعیت پارک اتومبیل را هم اضافه کنید
اگر Driving یا همان رانندگی با اتومبیل را بهعنوان اصلیترین روش طی مسافت انتخاب کنید، پس از خروج از اتومبیل احتمالاً کارتهایی برای ذخیره کردن موقعیت بهعنوان پارکینگ خودرو برایتان به نمایش درمیآیند. اگر مایل به استفاده از این امکان نیستید یا کارتها بهدرستی ظاهر نمیشوند، همچنین میتوانید موقعیت پارکینگ خودرو را بهصورت دستی هم در نقشههای گوگل وارد کنید تا بعداً بهراحتی بتوانید اتومبیل خود را پیدا کنید.
چگونه پارکینگ خودرو را در گوگل مپ ذخیره کنیم:
- وقتی نزدیک اتومبیل هستید روی نقطه آبی (موقعیت مکانی فعلی) ضربه بزنید و Save your Parking را انتخاب کنید.
- پارکینگ خودرو در این روش با آیکون P به نمایش درمیآید.
- برای مدیریت موقعیت مکانی روی آیکون P ضربه بزنید تا همه امکانات به نمایش درآیند. در این منو میتوانید بهصورت دستی موقعیت پارکینگ را تغییر دهید یا از آن عکس بگیرید.
۱۱ – از عوارضی و بزرگراه دوری کنید
برای عبور از عوارضی و بزرگراه باید هزینه بپردازید و این روند همچنین زمان را هم به هدر میدهد. به کمک گوگل مپ قادر خواهید بود مسیر مناسبی را بدون وجود عوارضی و بزرگراه پیدا کنید.
چگونه مسیر بدون عوارضی پیدا کنیم:
- مقصد خود را جستجو کنید و پس از انتخاب گزینه Car کوتاهترین مسیر را بیابید.
- سپس در گوشه بالا سمت راست، روی منو با سهنقطه عمودی ضربه بزنید و گزینه Route options را انتخاب کنید.
- گزینههای Highways، Tolls و Ferries را تیک بزنید و با انتخاب Done روند مسیریابی را تغییر دهید.
۱۲ – با گوگل مپ همکاری کنید
گوگل مپ عمدتاً بر همکاری افراد هر منطقه درجهت بهبود اطلاعات اماکن اطراف متکی است. شما هم میتوانید بهآسانی با این ارائهدهنده خدمات همکاری کنید و اطلاعات محیط و منطقه اطرافتان را بهبود ببخشید.
گوگل در ازای همکاری به شما امتیاز میبخشد و اگر این امتیازها به حدنصاب برسند، میتوانید جایزههایی مانند فضای ذخیره رایگان در Google Drive یا دعوت به برنامههای آزمایشی هم دریافت کنید.
چگونه با گوگل مپ همکاری کنیم:
- در گوشه بالا سمت چپ منوی اصلی را بازکنید و گزینه Your Contributions را برگزینید.
- در صفحه بعدی میتوانید نام، امتیازهای دریافتشده و روشهای همکاری با گوگل مپ را مشاهده کنید.
روشهای مختلفی برای همکاری با گوگل مپ وجود دارد. برای مثال میتوانید اماکنی که رفتهاید را نقد کنید؛ اطلاعات آنها را تصحیح کنید؛ تصاویر تازه به آنها اضافه کنید یا اصلاً به پرسشهای ساده درباره هر مکان پاسخ دهید.
۱۳ – موقعیت تازه اضافه کنید
این امکان هم بهنوعی همکاری با گوگل مپ به شمار میرود؛ اما استفاده از بخش Your Contribution روش آسانی برای افزودن یک موقعیت مکانی تازه نیست. شما میتوانید موقعیتهایی را که روی نقشهها دیده نمیشوند، به آنها اضافه کنید. این موقعیتها پس از تأیید نهایی گوگل برای همیشه در نقشه باقی میمانند.
چگونه موقعیت تازه اضافه کنیم:
- روی موقعیت مکانی موردنظر ضربه بزنید و انگشت خود را نگهدارید تا پین ایجاد شود. در میان گزینههای پین Add a missing place را برگزینید.
- حالا صفحه دیگری باز میشود که میتوانید نام، دستهبندی، ساعت کاری و سایر اطلاعات کلیدی مکان موردنظر را وارد کنید.
- همه اطلاعاتی را که دربارهشان مطمئن هستید وارد کنید و سپس در گوشه بالا سمت راست دکمه Send را برگزینید تا این موارد به گوگل ارسال شوند.
این قبیل ویرایشها باعث میشوند میزان همکاری شما با گوگل مپ افزایش یابد و درنتیجه آن چند امتیاز دیگر دریافت کنید.
۱۴ – پیشینه موقعیتها را مشاهده کنید
گوگل مپ همواره شما را تحت نظر دارد و هر قدمی را که برمیدارید، به حافظه خود میسپارد. این اطلاعات در حافظه گوگل متمرکز میشوند و هرگاه که مایل باشید میتوانید آنها را بررسی کنید.
شما به کمک گوگل مپ میتوانید بررسی کنید که چه روزی و از کدام مسیر به کجا رفتهاید.
چگونه پیشینه رفتوآمدها را مرور کنیم:
- منوی اصلی نرمافزار را باز و گزینه Your timeline را انتخاب کنید.
- Timeline یا خط زمانی میتواند همه اطلاعات را درباره رفتوآمدهای شما در اختیارتان بگذارد. همچنین در این بخش قادر خواهید بود اماکنی را که بارها به آنجا رفتهاید و همچنین موقعیتهایی را که اخیراً در آن بودهاید، مرور کنید.
- در گوشه بالا سمت چپ خط زمانی گزینه Calendar را انتخاب کنید و با تعیین یک روز مشخص بهطور دقیق بررسی کنید که کجا رفتهاید.
۱۵ – تاکسی بگیرید
گوگل مپ همچنین شما را قادر میسازد تا به کمک آن تاکسی بگیرید؛ اما این قابلیت ممکن است تنها در برخی کشورها امکانپذیر باشد. این نرمافزار با دستور شما همه خدمات حملونقل موجود در منطقه را جستجو میکند و با ارائه اطلاعاتی درباره اتومبیلهای اطراف، بهترینها را پیشنهاد میدهد.
چگونه با گوگل مپ تاکسی بگیریم:
- مقصد را جستجو و سریعترین مسیر را پیدا کنید.
- در قسمت بالای نقشه میتوانید امکانات مختلف برای دسترسی به مقصد را مشاهده کنید.
- خدمات حملونقل را انتخاب کنید.
- حالا فهرستی از همه ارائهدهندگان حملونقل موجود در منطقه اطراف به همراه قیمت تخمینی آنها نمایش داده میشود.
۱۶ – نقشهها را با یک دست بزرگنمایی کنید
برای بزرگنمایی یا کوچک نمایی نقشهها معمولاً باید از دو انگشت استفاده کنید و به همین خاطر بهتر است که هر دو دست خود را روی نقشه قرار دهید. از طرفی ترفندی وجود دارد که شما را قادر میسازد نقشه را تنها با یک دست بزرگنمایی کنید.
چگونه نقشه را با یک دست بزرگتر کنیم:
روی نقشه دوبار ضربه بزنید و انگشت خود را نگهدارید. حالا انگشت را پایین یا بالا بکشید تا نقشه بزرگ یا کوچک شود.
۱۷ – مستقیماً وارد وضعیت راهبری شوید
استفاده از وضعیت راهبری یکی دیگر از بهترین و مفیدترین ترفندهای گوگل مپ است. وقتی میخواهید مقصد مشخص را مسیریابی کنید، معمولاً مجبور میشوید گزینه بهترین مسیر یا روش تخمین مسافت را برگزینید. از طرفی در اغلب موارد تنظیمات پیشفرض درواقع بهترین شیوه راهبری را نشان میدهند و تنها کافی است همان مسیر پیشنهادی اولیه را دنبال کنید.
اگر به گوگل مپ کاملاً اطمینان دارید و میدانید که بهترین مسیر را به شما پیشنهاد میدهد، مستقیماً وارد وضعیت راهبری شوید.
چگونه روش راهبری پیشفرض گوگل را بهکاررفته ببریم:
مقصد را جستجو کنید؛ سپس روی دکمه Directions ضربه بزنید و انگشت خود را نگه دارید. لحظهای بعد بهصورت خودکار وارد وضعیت راهبری گوگل مپ با بهترین مسیر ممکن و روش تخمین پیشفرض میشوید.
۱۸ – محدودیت سرعت هر منطقه
در حال حاضر امکان بررسی محدودیت سرعت مسیرها و مقایسه آن با سرعت زنده شما در گوگل مپ میسر نیست؛ اما میتوانید به کمک سایر اپلیکیشنهای جانبی به این قابلیت جالب دسترسی پیدا کنید.
چگونه محدودیت سرعت مناطق مختلف را بررسی کنیم:
Velociraptor یک اپلیکیشن اندرویدی است که شما را قادر میسازد ویجت محدودیت سرعت را به گوگل مپ یا هر اپلیکیشن نقشه دیگری اضافه کنید. این نرمافزار برای ارائه خدمات مذکور از دادههای OpenStreetMap و HERE Maps بهره میبرد.
پس از نصب این اپلیکیشن هربار که گوگل مپ را باز کنید، ویجت نمایشگر سرعت فعلی و بیشینه سرعت مسیری که در آن هستید هم ظاهر میشود. اگر سرعتتان بیش از حد مجاز باشد، این ویجت به شما اخطار میدهد.
۱۹ – میزان انتشار دی اکسید کربن را بررسی کنید
اگر دغدغه محیط زیستی دارید و مایل هستید میزان دفع گاز آلاینده دیاکسید کربن از اتومبیل خود را کاهش دهید، میتوانید از یکی از افزونههای مفید کروم دراینزمینه بهره ببرید.
چگونه به کاهش انتشار دی اکسید کربن کمک کنیم:
افزونه مذکور Carbon Foot نام دارد و به شما اطلاع میدهد که میزان نشر گاز دی اکسید کربن از اتومبیلتان در هر مسیر چقدر است. پس از نصب این افزونه بهمحض آنکه مسیری برای رسیدن به مقصد مشخصی در گوگل مپ تعیین شود، میزان تخمینی و کلی انتشار دیاکسید کربن با جزئیات توسط Carbon Foot نمایش داده میشود.
دانستن این جزئیات به شما در تصمیمگیری بهتر کمک میکند و حتی ممکن است باعث شود به درختکاری هم تشویق شوید.
۲۰ – نقشههای شخصی ایجاد کنید
افزودن برچسبهای شخصیسازیشده به نقشهها میتواند کارآمد باشد؛ اما برای شخصیسازی در سطح حرفهای به کمک نیاز دارید. ابزار مفیدی برای این منظور وجود دارد که به شما کمک میکند با استفاده از صدها نشانگر و ابزار طراحی نقشههای شخصیسازیشده در گوگل مپ ایجاد کنید.
چگونه نقشههای شخصی در گوگل مپ طراحی کنیم:
به Scribble Maps بروید و گوگل مپ را با رابط کاربری مخصوص آن باز کنید. در نوار بالای این رابط کاربری میتوانید امکانات مختلف و متعدد مخصوص ویرایش نقشهها را مشاهده کنید. این امکانات ویرایشی شامل ابزارهای نقاشی، خطکشی، اشکال پیشفرض و افزودن متن هستند. از این ابزارها برای ویرایش نقشهها بهره ببرید و سپس نقشه شخصیسازیشده را بهعنوان تصویر ذخیره کنید.
اغلب این ابزارها رایگان هستند؛ اما برای استفاده از امکانات پیشرفته آنها باید نسخه حرفهای آنها را با پرداخت مبلغی دریافت کنید.
۲۱ – لینکهای Yelp را باز کنید
اگر در Yelp روی آدرس مشخصی کلیک کنید، این آدرس در Yelp Maps باز میشود. اگر همیشه از گوگل مپ استفاده میکنید، این موضوع ممکن است کمی آزاردهنده باشد. البته مشکل مذکور بهآسانی با استفاده از یک افزونه مخصوص در کروم رفع میشود.
چگونه مشکل Yelp Maps را رفع کنیم:
افزونه Yelp to Google Maps را در کروم نصب کنید تا هرگاه روی آدرسی در Yelp کلیک میکنید، بهصورت خودکار در گوگل مپ باز شود.
کلام آخر
دنبال کردن این نکتهها و ترفندهای ساده میتواند تجربه کار با گوگل مپ را برای شما کاربران بهبود ببخشد. همچنین پیشنهاد میکنیم که امکان همکاری با گوگل مپ را جدی بگیرید و با این روش به بهبود منطقه اطراف خود در آن کمک کنید. همکاری با خدمات مفیدی مانند گوگل مپ که برای آسان کردن زندگی افراد طراحیشدهاند و کاملاً رایگان هستند، حس خوبی به کاربران میدهد.
افزودن دیدگاه