مجله خبری هاست ایران » کسب و کار » چگونه تمام اطلاعاتی که گوگل در مورد ما می‌­داند را دانلود و حذف کنیم
ابزار طراحی و توسعه کسب و کار نقد و بررسی

چگونه تمام اطلاعاتی که گوگل در مورد ما می‌­داند را دانلود و حذف کنیم

اطلاعات گوگل در مورد شما، معمولاً بیشتر از دوستان و اعضای خانواده‌تان است. شرکت گوگل، بر اساس سیاست‌های خود، اطلاعات شما را به شرکت‌های تبلیغاتی می‌دهد تا آن‌ها تبلیغات مرتبط را به شما نشان دهند. تقریباً همه ما به گوگل برای ذخیره‌سازی اطلاعات خود اطمینان داریم، ولی با مشاهده‌ی اطلاعات ثبت‌شده توسط گوگل، عاقلانه است که بیشتر مراقب حریم خصوصی آنلاین خود باشیم.

با توجه به سیاست شفاف گوگل در ذخیره‌سازی اطلاعات، شما می‌توانید مواردی که گوگل جمع‌آوری و ذخیره می‌کند، را بررسی و در صورت لزوم، این اطلاعات را حذف نمایید. در ادامه، روش‌های دستیابی به اطلاعات گوگل و حذف آن‌ها را مرور می‌کنیم.

نحوه مشاهده اطلاعات در گوگل

بررسی اطلاعات مربوط به فعالیت کاربران در گوگل

گوگل تقریباً تمامی اطلاعات مربوط به شما را در زمان ورود به‌حساب کاربری ذخیره می‌کند. این موارد از جستجوهای شما در وب و دستورات صوتی تا سوابق مکانی در گوگل مپ و تماشای یوتیوب را شامل می‌شود. خوشبختانه ابزاری وجود دارد که می‌توانید اطلاعات ذخیره‌شده خود را در سرورهای گوگل مشاهده و بررسی کنید.


مقاله مرتبط: کدام سایت ها از شما جاسوسی می کنند؟


این ابزار که «My Activity» نام دارد، به شما امکان می‌دهد که تمامی فعالیت‌های آنلاین خود را بررسی کنید. این ابزار زمانی که شما می‌خواهید اطلاعات خود را بازبینی نمایید مفید است، به‌عنوان‌مثال، جستجوهایی را که در ماه گذشته و قبل از تولد کودکتان انجام دادید، را پیدا کنید.

با اجرای مراحل زیر، اطلاعات مربوط به فعالیت خود در اینترنت را بررسی نمایید:

  1. «My Activity» را در مرورگر خود باز کنید و اگر از قبل وارد حساب کاربری خود نشده‌اید، ابتدا این کار را انجام دهید.
  2. در این صفحه، شما می‌توانید اطلاعات خود را مشاهده کنید: با گزینه «Bundle view» (در سمت چپ صفحه) سوابق خود را در دسته‌بندی‌های مشخص و با گزینه «Item view» فعالیت‌های خاص مانند سوابق جستجوی گوگل را به‌راحتی ببینید.

check-activity-data-google-(1)

دانلود تمامی اطلاعات از گوگل

اگرچه شما می‌توانید اطلاعات خود را با استفاده از «My Activity» بررسی کنید، اما حجم اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط گوگل بسیار زیاد است، بنابراین بازبینی آن‌ها بسیار مشکل است.


مقاله مرتبط: گوگل چگونه رد شما را می‌گیرد و چه کاری از ما برمی‌آید؟ [اینفوگرافیک]


خوشبختانه، گوگل ابزار دیگری را پیشنهاد می‌کند تا بتوانید حجم بالای اطلاعات ذخیره‌شده توسط گوگل را در کامپیوتر شخصی خود دانلود و تجزیه‌وتحلیل کنید، که به نظر روش بهتری است.

مراحل زیر را برای دانلود اطلاعات خود از گوگل اجرا کنید:

  1. «Download your data»را در مرورگر خود بازکنید.
  2. سرویسی که می‌خواهید فعالیت آن را مشاهده کنید، انتخاب نمایید و سپس Next را کلیک کنید.download-data-google
    گزینه‌های «File type» و «Archive size» را تنظیم کنید، و گزینه‌ی « Send download link via email» را به‌عنوان روش «Delivery method» انتخاب نمایید، سپس بر روی دکمه « CREATE ACHIEVE» کلیک کنید. شما می‌توانید روش‌های دیگر ارسال را انتخاب نمایید اما خارج از بحث این مقاله است.download-data-via-download-link

در پایان، صندوق ورودی ایمیل خود را باز و ایمیل گوگل را بررسی کنید. در این ایمیل، شما لینک دانلود را مشاهده خواهید کرد، و می‌توانید داده موردنظر را دریافت کنید.

حذف اطلاعات

غیرفعال کردن تبلیغات

گوگل یکی از شبکه‌های بزرگ تبلیغاتی است که فعالیت‌های آنلاین ما را تنها به یک دلیل ردیابی می‌کند و آن نمایش تبلیغات مرتبط به علایق ما است. باوجود این، اگر در مورد حفظ حریم خصوصی خود سخت‌گیر هستید و قصد ندارید تبلیغاتی را بر اساس فعالیت و علایق آنلاین خود مشاهده کنید، مراحل زیر را اجرا کنید تا ارسال تبلیغات مرتبط به شما متوقف گردد:

  1. «Ads Setting» را در مرورگر خود باز کنید.
  2. دکمه‌ای که در وسط page نشان داده‌شده است، را خاموش‌کنید.

disable-ad-personalization-google

 غیر فعال‌سازی سوابق گوگل

اگر قصد ندارید سوابق خود را حذف کنید، ولی تمایلی هم به ردیابی و مشاهده زندگی دیجیتال خود توسط گوگل ندارید یا می‌خواهید سوابق خود را پاک‌ کنید اما تمایلی ندارید گوگل فعالیت‌های شما را دنبال کند، این راهکار مخصوص شما است.


مقاله مرتبط: ٥٥ حقیقت که احتمالا در مورد گوگل نمی‎دانید [اینفوگرافیک]


در واقع، این روش نوعی صرفه‌جویی در زمان است زیرا شما نیاز به حذف دائم سوابق خود ندارید. بااین‌وجود، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید تا از گوگل بخواهید که فعالیت‌های اینترنتی شما را مانیتور نکند.

  1. در مرورگر به «My Activity» بروید و وارد حساب کاربری خود شوید.
  2. بر روی گزینه «Activity controls» در سمت چپ کلیک کنید.disable-google-history
  3. نوع فعالیتی که می‌خواهید ردیابی یا ثبت آن توسط گوگل متوقف شود، را انتخاب کنید و بر روی دکمه آن کلیک کنید. برای مثال، اگر می‌خواهید ثبت «سوابق مکانی» توسط گوگل متوقف شود، روش زیر را دنبال کنید.disable-location-history
  4. یک پنجره باز می‌شود که از شما سؤال می‌کند که آیا قصد دارید سوابق فعالیت خود را متوقف کنید، بر روی کلید PAUSE کلیک و تائید نمایید.pause-location-history
  5. در نهایت، همین فرآیند را برای هر فعالیتی که مایل هستید سوابق ثبت آن را متوقف کنید، انجام دهید. اگر مراحل قبلی را برای هر فعالیت تکرار کنید، تمامی سابقه گوگل خود را متوقف خواهید کرد.

  حذف سوابق گوگل 

اگر مایل به ردیابی فعالیت‌های خود در گوگل نیستید و می‌خواهید تمامی اطلاعات ثبت‌شده توسط گوگل را پاک‌ کنید، باید تمامی سوابق خود را حذف کنید. اگرچه این کار به نظر سخت می‌آید، ولی تنها نیاز به چند دقیقه زمان دارد. برای انجام این کار، مراحل زیر را به ترتیب اجرا کنید:

  1. در مرورگر خود «My Activity» را باز کنید.
  2. آیکون را در بالا سمت راست کلیک کنید و گزینه «Delete activity by» را انتخاب نمایید.delete-activity-product-google
  3. حال، بازه زمانی و فعالیتی را که می‌خواهید حذف کنید، را انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که می‌توانید «All time» را به‌عنوان بازه زمانی و «All products» را به‌عنوان فعالیت انتخاب نمایید تا تمامی سوابق گوگل خود را پاک‌ کنید.delete-entire-google-history
  4. روی دکمه DELETE کلیک کنید، و اگر نیاز بود آن را تائید نمایید.

حذف حساب‌های مرتبط به شما

اگر می‌خواهید با حذف تمامی حساب‌های کاربری خود در اینترنت (اگرچه تقریباً غیرممکن است) ناپدید شوید، راهکاری وجود دارد که این کار را سرعت می­بخشد.

Deseat.me ابزاری است که می‌تواند به‌تمامی حساب‌های کاربری، که به اکانت گوگل شما متصل هستند، دسترسی پیدا کند و تمامی آن‌ها را پاک کند. اگر قبل از حذف از شما خواست تا اکانت را انتخاب نمایید، می‌توانید اکانت‌­ها را بازبینی نمایید و آن‌هایی را انتخاب نمایید که می‌خواهید پاک‌ کنید. در ادامه، به مراحل انجام این کار می‌پردازیم:

  1. در مرورگر خود «me» را باز کنید. روی دکمه «Get started» در مرکز صفحه را کلیک کنید و سپس گزینه «Sign in with Gmail» را انتخاب کنید تا از طریق گوگل وارد حساب کاربری خود شوید.
    open-dseat-browser
  2. گوگل قبل از مجوز دسترسی به me از شما سؤال می‌کند. اگر می‌خواهید اجازه این کار را بدهید روی دکمه ALLOW بزنید.
    allow-deseat-access-account
  3.  me تمامی اکانت‌هایی که به اکانت گوگل شما متصل است، را به شما نشان می‌دهد. دکمه DELETE را در هر صفحه کلیک کنید تا اکانتی را که به‌حساب کاربری شما متصل است، را پاک کنید.
    delete-connected-accounts-deseat

پاک کردن سوابق مرورگر 

کش و کوکی­ از مشخصات مرورگرها هستند که توسط اپلیکیشن‌های وب و وب‌سایت‌ها به کار گرفته می‌شوند تا داده را به‌صورت موقت در کامپیوتر شما ذخیره کنند. ممکن است که بعضی از داده‌های شما به‌طور موقت ذخیره می‌شوند و به گوگل امکان می‌دهد که آن را به سرورهای خود برگرداند و همگام‌سازی کند. به این دلیل، شما باید این داده را برای حفظ حریم خصوصی خود پاک کنید.

  1. Ctrl + Shift + Del را با هم بگیرید تا صفحه حذف سوابق باز شود. توجه داشته باشید که این میانبر در گوگل کروم، فایرفاکس و Microsoft Edge تست شده است و احتمالاً در بیشتر مرورگرها کار می‌کند.
  2. در گوگل کروم و دیگر مرورگرها، صفحه‌ای به نام «Clear browsing data» می‌بینید. به بخش Advanced بروید، گزینه «All time» را به‌عنوان «Time range» انتخاب کنید، تمامی گزینه‌ها را بررسی و روی گزینه «Clear data» کلیک کنید.clear-history-google-chrome
  3. در موزیلا فایرفاکس و مرورگرهای دیگر، شما گزینه‌ای به نام «Clear Recent History» می‌بینید. گزینه Everything را در فیلد «Time range to clear» انتخاب کنید، تمامی گزینه‌ها را بررسی کنید، و دکمه «Clear Now» را فشار دهید.
    clear-history-mozilla-firefox
  4. در محیط Microsoft Edge، سمت راست شما گزینه «Clear browsing data» را مشاهده می‌کنید. تمام گزینه‌ها در این پنجره را بررسی کنید و روی دکمه Clear کلیک کنید.

clear-history-microsoft-edge

در این مطلب، راهکارهایی را برای بهبود حریم شخصی شما در هنگام استفاده از گوگل معرفی کردیم. امیدواریم که مطالب بالا مفید واقع شوند.

منبع hongkiat.com
ابزار بهینه سازی وب هاست ایران

۱ دیدگاه

کلیک برای ثبت دیدگاه