راهنمای مطالعه
به هنگام انتخاب سرویسدهنده میزبانی وب خود باید به عوامل بسیاری توجه داشته باشید. نرمافزار مدیریت سرویس میزبانی وب، یکی از مواردی هست که اکثر شرکتهای هاستینگ بر روی آن تمرکز میکنند. در واقع یک رابط کاربری ضعیف میتواند تأثیر منفی بر روی عملکردهای مهم مدیریتی داشته باشد و موجب ایجاد خلل در اجرای یک سری وظایف بر روی سایت شما شود.
به این دلیل است که کنترل پنل مدیریت هاست سیپنل، هم برای مدیریت سایت و هم برای مدیریت سرور شما کاربرد بسیاری دارد. با استفاده از ابزارهای سادهای که به راحتی در دسترس شما هستند، حتی بدون دانش فنی نیز میتوانید وبسایت یا سرور خود را مدیریت کنید.
در این مقاله به بررسی بیشتر cPanel و کاربردهای آن بر روی سایت وردپرسی نیز میپردازیم.
کنترل پنل هاست چیست؟
کنترل پنل هاست، یک اپلیکیشن تحت وب هست که به شما امکان دسترسی به تعدادی از سرویسهای مربوط به یک سرور را البته بهجز دسترسی به کامند لاین و حل مشکلات تکنیکی میدهد. به این ترتیب با استفاده از این ابزار میتوانید مدیریت تسکهای سطح بالا را از جمله سازماندهی فایلها و ایجاد حساب ایمیل بر عهده داشته باشید.
سی پنل یک رابط کاربری گرافیکی را ارائه میدهد که میتوان به راحتی و سریع ابزارهای مورد نیاز را در وسط یک تک صفحه مشاهده کرد. در واقع با این ویژگی، مدیریت سیستم مدیریت محتوای شما را کمی سادهتر خواهد کرد.
سیپنل چگونه میتواند برای سایت وردپرسی شما مفید باشد؟
اگر به دنبال مدیریت سایت وردپرسی خود با استفاده از کنترل پنل سی پنل هستید، بهتر هست با فواید آن برای این کار نیز بیشتر آشنا شوید. در ادامه به بررسی دلایل استفاده از cPanel برای مدیریت سایت وردپرسی میپردازیم.
۱. نصب وردپرس بر روی سرور
اگر با File Transfer Protocol) FTP) یا phpMyadmin آشنایی ندارید، نصب وردپرس کمی دشوار میشود که البته از طریق سی پنل، قابلیت نصب تنها با یک کلیک فراهم است.
به این منظور تنها کافی است در سی پنل خود به بخش Softaculous Apps Installer بروید و بر روی آیکون وردپرس کلیک کنید. سپس بر روی Install Now کلیک نمایید. در نهایت میتوانید با انتخاب نام دامنه، سایت خود و توضیحات آن را اضافه نمایید.
۲. ایجاد نسخههای بکاپ از سایت
سی پنل امکان ایجاد بکاپ را از محتوای سایت را برای شما فراهم میآورد. علاوه بر آن، میتوانید نسخههای بکاپ سایت را به صورت دستی ایجاد کرده یا از ابزار Backup Wizard استفاده کنید.
عاقلانه است که از این ابزار به صورت منظم استفاده کنید. اگر اتفاقی برای سایت شما رخ داد که موجب حذف اطلاعات شد و یا اینکه تنها با برگرداندن اطلاعات مشکل سایت شما رفع شود، با استفاده از این ابزار میتوانید نسخه بکاپی از محتوای سایتتان را برگردانید و از این طریق از دست رفتن اطلاعاتتان جلوگیری کنید.
به منظور ایجاد نسخه بکاپ، به مسیر cPanel > Files > Backup بروید و بر روی دکمه Download a Full Account Backup کلیک کنید. در ادامه محل ذخیره فایل بکاپ را بر روی فایل لوکال سیستم خود انتخاب کنید. سپس بر روی Generate Full Backup کلیک کنید.
۳. امکان استفاده از FTP
FTP این امکان را به شما میدهد که به سرور خود دسترسی داشته باشید. با استفاده از این ابزار میتوانید وردپرس خود را آپلود و نصب نمایید. همچنین فایلهای خود را از جمله تصاویر، پوستهها و پلاگینها را ویرایش و حذف کنید.
حتی زمانی که هیچ اکانت FTP مثل FileZilla در سیپنل تعریف نشده باشد، همچنان شما میتوانید اطلاعات FTP خود را بیابید و مدیریت کنید. به منظور این کار، ابتدا به سیپنل لاگین کرده و سپس بر روی FTP Accounts کلیک کنید.
در این قسمت اگر به سمت پایین اسکرول کنید، میتوانید اکانت فعلی FTP خود را مشاهده کنید. همچنین میتوانید اکانت جدیدی را با قرار دادن اطلاعات لازم در فیلدهای مشخص شده در قسمت بالای صفحه ایجاد کرده و مسیری را که قصد دسترسی به آن را دارید وارد کنید. در واقع به اکانتی که در این قسمت ایجاد میکنید، میتوانید به مسیری خاص دسترسی دهید.
پیش از پایان کار خود برای ذخیره تغییرات، لازم است که بر روی Create FTP Account کلیک کنید تا اکانت جدید شما ساخته شود. به این موضوع توجه داشته باشید که به همکاران خود دسترسی به تمام قسمتهای سرور ندهید. در هنگام ایجاد اکانت برای هرکدام، تنها به مسیرهای مورد نیازشان دسترسی بدهید.
۴. مدیریت اکانتهای ایمیل روی سایت
یکی دیگر از امکاناتی که سیپنل در اختیار شما میگذارد، ایجاد اکانت ایمیل، اصلاح و حذف هرکدام از آنهاست. بهمنظور ایجاد اکانت ایمیل، به سی پنل لاگین کرده و بر روی Email کلیک کنید، سپس به بخش Email Accounts مراجعه نمایید.
در این قسمت فهرستی از اکانتهایی که تاکنون ایجاد شدهاند مشاهده خواهید کرد که هرکدام از آنها دارای دکمه Check Mail برای بررسی ایمیلها و Manage برای مدیریت حساب ایمیل هستند.
همچنین میتوانید برای ایجاد اکانت ایمیل جدید با استفاده از دکمه Create اقدام کنید.
۵. نگهداری از دیتابیس MySQL سایت وردپرسی خود
با استفاده از سیپنل، به راحتی به phpMyAdmin دسترسی خواهید داشت که پلتفرمی محبوب برای مدیریت دیتابیس MySQL است. با استفاده از آن میتوانید تسکهای ابتدایی نگهداری از دیتابیس را انجام دهید.
با دسترسی به phpMyAdmin میتوانید دیتای اضافی و غیرضروری سایت خود را به منظور بهبود عملکرد سایت حذف کنید، برخی از خطاها را برطرف کنید و حتی به صورت دستی وردپرس را نصب نمایید. همچنین برای دسترسی سریع به وردپرس، یک لینک در سی پنل در اختیار شما خواهد بود.
۶. افزایش امنیت سایت
از طریق سی پنل این امکان را خواهید داشت که امنیت سایت خود را افزایش دهید. امکانات و افزونههای بسیاری در سی پنل در دسترس هستند که از بروز هرگونه مشکل برای سایت شما جلوگیری میکنند.
همچنین میتوانید گواهینامه SSL خود را نصب، بهروزرسانی و تجدید کنید تا دیتا را ازجمله کارتهای اعتباری رمزنگاری کنید.
اعمال تایید رمز دومرحلهای و بلک لیست کردن آدرس آیپیهای خاص از طریق سیپنل امکانپذیر است.
آیا شما برای سایت وردپرسی خود به سیپنل نیاز دارید؟
در حال حاضر، سیپنل یکی از محبوبترین کنترل پنلهای میزبانی وب هست؛ چرا که به مدت دو دهه با ارائه ویژگیها و امکانات بسیاری، مدیریت وبسایت را برای کاربران خود آسان کرده است.
این ابزار، فرآیند مدیریت وبسایت را از طریق سرویسدهنده هاست شما نیز آسان خواهد کرد؛ اما آیا واقعاً بر روی سایت وردپرسی خود به سی پنل نیاز دارید؟
گرچه این ابزار به شما در امر مدیریت محتوای سایتتان کمک بسیاری میکند، اما پاسخ به این سؤال، خیر است. در واقع شما احتیاجی به cPanel بر روی سایت وردپرسی خود ندارید، اما میتوانید با استفاده از آن، کار خود را سادهتر کنید.
پس اگر به دنبال این هستید که سایت وردپرسی خود را از طریق سیپنل مدیریت کنید، به دنبال سرویسدهندهای باشید که بر روی هاست و سرورهای خود کنترل پنل سیپنل را نیز ارائه میدهند.