راهنمای مطالعه
دنیای طراحی وب امروز با افزایش تعداد مجلههای آنلاین مواجه شده است؛ اما اغلب این وبسایتها روی پلتفرمهای رایج وبلاگی مانند ورد پرس اجرا میشوند و تقریباً مانند وبلاگهای سنتی عمل میکنند.
اما به نظر شما مرز دقیق میان وبلاگ و مجله اینترنتی کجاست؟ اگر شما هم در نظر دارید که روزی یک مجله آنلاین راه بیندازید، چگونه وبسایتتان را از سایر وبلاگهای رایج متمایز میکنید؟
رشد مجلههای اینترنتی یعنی تعداد افزایش تعداد انتشارات دیجیتال و فرصتهای حرفهای و شغلی در فضای وب.
نشر آنلاین مدرن
مخاطبان انتشارات آنلاین آنقدر زیاد هستند که مردم هم ترجیح میدهند بهجای چاپ نشریه، یک وبسایت برای مجلهشان راهاندازی کنند. مخاطبان عام این روزها یا دستگاههای کتابخوان دارند یا اینترنت را روی موبایل و تبلتشان مرور میکنند. میزان متوسط استفاده از موبایل برای مرور وب در سال ۲۰۱۶ میلادی از میزان متوسط استفاده اینترنت روی نسخه دسکتاپ، برای اولین بار پیشی گرفت.
شاید بپرسید اصلاً چه عاملی باعث ایجاد اعتبار در مجلههای آنلاین میشود؟ چه تفاوتی میان وبلاگهای عمومی و مجلههای آنلاینی نظیر Time، Inc و Forbes وجود دارد؟
به نظر میرسد که عوامل متعددی در ایجاد این تمایز دخیل هستند اما مفهوم «موثق» که درباره مجلههای آنلاین به کار میبریم، در هر دو جنبه محتوا و طراحی اهمیت دارد.
اما چه عواملی باعث ایجاد تمایز میان انتشار رسمی یا به عبارتی مجله آنلاین و وبلاگ میشود؟ ابتدا اجازه دهید وبلاگ نویسی را تعریف کنیم. در حال حاضر به نوشتن محتوا و انتشار آن در فضای وب، وبلاگ نویسی میگویند، اما ماهیت وبلاگ به عوامل اساسی دیگری وابسته است:
- وبلاگ باید شخصی باشد (معمولاً یک نویسنده یا گروه بسیار اندکی از نویسندگان داشته باشد).
- تعداد مخاطبان واقعی وبلاگها کم هستند و ترافیک بازدید بالایی ندارند
- هیچ وبلاگی با هدف اصلی کسب درآمد ایجاد نمیشود
اغلب کارشناسان درباره این ۳ اصل موافق هستند. البته گاهی هم ممکن است هرکدام از این قواعد در روند ایجاد و فعالیت وبلاگ، شکسته شود.
همه وبلاگها ممکن است گروهی از نویسندگان را برای تهیه مطالب تازه، استخدام کنند. آنها همچنین میتوانند مخاطبان بسیاری را جذب خود کرده و از محتوایشان کسب درآمد کنند.
این مثالها بهخوبی نشان میدهند که وبلاگها اصلاً مفهوم و معنای منفی ندارند و لازم نیست از سبک آن فرار کنید بلکه باید ابتدا هدفتان را مشخص کرده سپس با توجه به آن وبلاگ یا مجله آنلاینتان را تأسیس کنید. مجلههای آنلاین درواقع برنامه نشر وسیعتری دارند و عموماً برندهای معتبر بیشتری را اداره میکنند.
ازنظر طراحان حرفهای وبسایت، تفاوت عمده وبلاگ و مجله آنلاین در برندینگ، سبک و نحوه ارائه است. این مفهوم ممکن است ازنظر تئوری کمی دشوار به نظر برسد و بهتر است برای شفافسازی آن از مثال استفاده کنیم. در ادامه این مطلب میخواهیم به مشخصات برجستهای بپردازیم که میان مجله آنلاین و وبلاگ، تمایز ایجاد میکنند.
انتخاب قالب مناسب با سبک و سیاق مجله
اگر میخواهید وبسایتتان مانند یک مجله آنلاین به نظر برسد، باید از قالب مناسب مجلههای اینترنتی یا وب سایت خبری استفاده کنید.
یکی از مهمترین جنبههای راهاندازی و اداره سایت، انتخاب قالب مناسب است چراکه شکل و ظاهر مخصوصاً در این مورد، از اهمیت ویژهای برخوردار است. بازدیدکنندگان معمولاً در یک چشم برهم زدن که حدوداً ۲ تا ۴ ثانیه زمان میبرد، وبسایت شما را قضاوت میکنند. طراحی وبسایت شما باید بهگونهای باشد که در کوتاهترین زمان ممکن به بازدیدکنندگان نشان دهد تمام موضوعات موجود در مجله شما، معتبر و موثق هستند. البته اغلب وبسایتهای معتبر، ساده طراحیشدهاند و اگر شما هم بهاندازه کافی میان کاربران وب شناختهشده هستید، دیگر لازم نیست نگران طراحی وبسایتتان باشید و میتوانید از قالبهای ساده استفاده کنید.
امروزه تعداد بیشماری مجله آنلاین و وبلاگ وجود دارد که بخش عمده آنها اصلاً طراحی مناسبی ندارند. حواستان باشد اگر وبسایت شما هم مانند اغلب این صفحات طراحی شود و نتواند یک سر و گردن بالاتر از عمده وبسایتها باشد، شانس شناخته شدن و خاص بودن را برای همیشه از دست خواهید داد.
مقاله مربط: چرا برخی از زشت ترین سایت ها، هنوز هم پر بازدید هستند؟
پیروی از این الگو برای طراحی صفحه اصلی وبسایتتان میتواند یکی از بهترین قدمهایی باشد که در ابتدای شروع فعالیتتان برمیدارید. حتی اگر مجلهتان را تنها یک یا دو بار در طول ماه آپدیت میکنید هم بهتر است نمای آن کاملاً معتبر و مانند یک مجله موثق به نظر برسد.
برندینگ معتبر
برای اینکه از قالب وبلاگ ساده خارج شوید باید چیزی فراتر ازآنچه وبلاگها دارند، به مخاطبانتان ارائه کنید. شما باید وبسایت و مجلهتان را به یک برند تبدیل کرده و فراتر از محدوده انتشار مقاله، فعالیت کنید.
البته اصلاً لازم نیست برای اثبات برند خودتان دائماً به برگزاری رویداد و کنفرانس بپردازید. کارها و فعالیتهای کوچک دیگری هم وجود دارند که میتوانند به ایجاد و توسعه ارزش و اعتبار برند شما کمک کنند.
به ۴ مورد ساده از این روشها، توجه کنید:
- اشتراک چاپی یا دیجیتال منتشر کنید
- پادکستهای اختصاصی یک نفره یا دو نفره اجرا کنید
- یک یا چند خبرنامه مرتبط تهیه و ارسال کنید
- فروشگاه آلاین مرتبط با زمینه فعالیتتان تأسیس کنید
این استراتژی مستلزم صرف زحمت و تلاش بسیاری است اما از طرفی باعث تشویق خوانندگان به ثبتنام در وبسایت و عضویت در خبرنامه میشود. برخی وبسایتها دقیقاً از همین راه، درآمد کسب میکنند. سختترین بخش این کار، وادار کردن کاربران به عضویت در خبرنامه است و اگر جدا تصمیم گرفتهاید در این عرصه قدم بگذارید، باید برای موفقیت تلاش کنید. اگر میخواهید وبسایتتان را به سطحی فراتر از وبلاگ معمولی ارتقا دهید، راهی پیدا کنید تا حضور آنلاینتان هم بیش از نوشتن مقاله باشد.
محتوا و نویسندگی
معمولاً تفاوت موجود میان محتوای وبلاگ و مجله آنلاین را بهراحتی میتوان مشاهده کرد.
به نوع محتوایی که میخواهید منتشر کنید، بیندیشید. آیا میخواهید نظرات شخصی، مطالب کوتاه، تفکرات تصادفی و اساساً هر چه به ذهنتان میرسد را انتشار دهید؟ این نوع محتوا معمولاً در وبلاگها دیده میشود و البته هیچ ایرادی ندارد.
در وبلاگ هاست ایران علاوه بر اخبار و اطلاعیههای شرکت، موضوعات و گزارشهای مختلفی نیز منتشر میشود که ادبیاتی خودمانی و گاه طنز دارد. بر عکس در مجله اینترنتی هاست ایران ادبیات کمی رسمی تر و مطالب بصورت تخصصی تولید و منتشر میشود.
شما باید ابتدا به هدف محتوایتان واقف باشید. وبسایتی با طراحی مجله گونه نمیتواند برای نیاز همه افراد و نویسندگان وب مناسب باشد. محتوای وبسایت مجله آنلاین مستلزم هدف مشخص و مهارت روزنامهنگاری است.
مجلهها معمولاً به محتوای ژورنالیستی متمایل هستند چراکه اصلاً بر مبنای همین محتوا به وجد میآیند. اغلب مجلههای سرگرمکننده و پربیننده شامل انواع مختلف محتوا از قبیل مصاحبه، آموزش، اخبار مرتبط و ترکیبی از محتواهای دیگر هستند و هرکدام مخاطب هدف خاص خودشان را دارند.
البته این نکته را هم به خاطر داشته باشید که مقالهها و مطالب طولانی الزاماً موفق نخواهند بود بلکه باید گاهی هر محتوایی که خودتان تمایل دارید را هم منتشر کنید.
نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنیم، نویسندگان وبسایت شما هستند. وبلاگها در اغلب اوقات تنها یک نویسنده دارند اما مجلهها همیشه گروهی از نویسندگان را برای تهیه مطالب در موضوعات مختلف، به استخدام خودشان درمیآورند. آنها همچنین ممکن است گاهی نویسنده میهمان داشته باشند که بهصورت افتخاری با آنها همکاری میکند. بهتر است بیوگرافی نویسندگان را به پایگاه اطلاعاتی مجلهتان اضافه کنید تا خوانندگان مطالب با آنها تا حدودی آشنا شوند.
البته درج بیوگرافی نویسنده در افزایش اعتبار وبسایت و مطالب، نقشی ندارد اما میتواند تأثیر مثبتی بر دید کاربران شما بگذارد.
اگر مجله شما بتواند بهعنوان یک مجله بزرگ و وسیع به نظر کاربران برسد، تأثیر مثبتش در آنها برای همیشه باقی خواهد ماند و میان شما و وبلاگهای معمولی تفاوت قائل میشوند.
مانند یک حرفه واقعی با مجلهتان برخورد کنید
بسیاری از مردم تنها برای سرگرمی و شاید کسب اندکی درآمد، به راهاندازی وبلاگ اقدام میکنند. اما هیچکس برای سرگرمی و بدون هدف کسب درآمد، مجله آنلاین تأسیس نمیکند. انتشار مطلب و محتوا درواقع یک حرفه است و اگر در نظر دارید یک مجله آنلاین تأسیس کنید، باید با آن مانند حرفه و شغل واقعی رفتار کنید. البته این موضوع چیزی نیست که کاربر مستقیماً آن را روی صفحه اصلی وبسایتتان ببیند اما رویکرد شما دراینباره همان چیزی است که باعث موفقیت یا شکست این پروژه خواهد شد.
این رویکرد در انتخاب روش برند سازی وبسایت، انتخاب اصول محتوا و طرحبندی خبرنامهها تصمیمگیرنده است.
مقاله مرتبط: چگونه از بازاریابی محتوا برای افزایش آگاهی، اعتماد و فروش استفاده کنیم؟
مجلههای آنلاین مانند کسبوکارهای درآمدزا با هدف مشخص و شاخصهای کلیدی عملکرد، فعالیت میکنند. اگر شما بتوانید وبلاگ یا مجله کوچکتان را مانند حرفه واقعی اداره کنید، این فعالیت بهتدریج توسعه یافته و به یک کسبوکار بزرگتر تبدیل میشود.
قواعد را سخت نگیرید
یادتان باشد که هدف اصلی تمام وبلاگها و مجلههای آنلاین، انتشار محتوای باکیفیت و به اشتراکگذاری اطلاعات است. اصطلاح وبلاگ و مجله در دنیای وب هنوز هم تازه هستند و عمر قدیمیترین مجله آنلاین به بیش از ۱۰ سال نمیرسد.
اما قطعاً میان وبلاگ و مجله آنلاین تفاوتهایی وجود دارد. نکته اینجاست که مرز دقیق این دو هنوز هم چندان مشخص نیست و برای تمایز دقیق میان آنها باید منتظر گذشت زمان و روند توسعهشان بمانیم.
در آخر امیدواریم این مطلب توانسته باشد نکتههای کلیدی را درباره این دو به شما توضیح دهد و هر کاربر با وبلاگ ساده ورد پرس را در راه ارتقا به یک مجله معتبر آنلاین، یاری کند.
2 دیدگاه برای “وبلاگ و مجله اینترنتی چه تفاوتی با هم دارند؟”
بسیار عالی اگه ممکن ابزار های ساخت هر کدوم رو هم معرفی بفرمایید ممنون از سایت خوبتون
برای سایت فروشگاهی کدوم بهتر؟