راهنمای مطالعه
برنامهریزی و تولید محتوای یک وبسایت ممکن است کار دشواری به نظر برسد. چه سه صفحه داشته باشید چه ۱۰۰ صفحه، تصمیمگیری اینکه چه محتوایی را روی وبسایت خود قرار دهید سخت است در عین حال درست انجام دادن این کار میتواند کلید موفقیت شما باشد. محتوای سایت شما هم میتواند شامل نوشته باشد هم تصاویر، آمار و ارقام و جداول، یا فایلهای قابل دانلود.
اطمینان از اینکه محتوای درستی برای کاربران خود تولید میکنید و بهدرستی با سایر رقبای خود رقابت میکنید نیز میتواند کمی پیچیده باشد بنابراین داشتن یک برنامه و استراتژی میتواند به شما کمک کند. در ادامه ما این مسیر را با ۹ مرحله از برنامهریزی محتوای وبسایت، سادهتر میکنیم.
-
محتوای فعلی خود را ارزیابی کنید
اولین چیزی که هنگام ساخت یک وبسایت جدید باید در نظر بگیرید ارزیابی اطلاعاتی است که در حال حاضر دارید. اگر اولین وبسایتی است که دارید، نگاهی به بروشورهایی که دارید بکنید و از طریق آنها محتوایی برای سایت خود تولید کنید.
از خودتان این سه سؤال را بپرسید
- این محتوا صحیح و واضح است؟
- آیا چیزی از قلم افتاده است؟
- این محتوا برای مخاطبان من مفید است؟
بررسی این سؤالات میتواند تضمین کند کاربران شما با قیمتهای اشتباه یا اطلاعات غلط روبرو نمیشوند و اعتمادشان به وبسایت شما بیشتر خواهد شد.
مقاله مرتبط: چگونه تولید محتوا بر اساس استاندارد سئو انجام دهیم؟
زمانی که تصمیم میگیرید وبسایت خود را راهاندازی کنید، کسبوکار شما وارد یک مرحله جدید شده و تغییر کرده است، بنابراین نیاز به خدمات بیشتری دارید. باید دلیلی خاصی و واضح برای هر اطلاعات و محتوایی که روی سایتتان قرار میدهید داشته باشید و با این محتوا به مخاطبان خود اطلاعات ارزشمندی برای خواندن ارائه دهید.
-
مخاطب هدفتان را مشخص کنید
پیش از اینکه تصمیم بگیرید چه محتوایی روی وبسایت خود قرار دهید، باید مشخص کنید مخاطب مورد نظر وبسایت شما چه اشخاصی هستند. شناخت و تشخیص افرادی که قرار است با آنها از طریق وبسایتتان صحبت کنید به شما کمک میکند اطلاعات و محتوای بهتر و مناسبتری روی وبسایت خود قرار دهید.
دانستن این نکته به شما کمک میکند تشخیص بدهید آیا اطلاعاتی که روی وبسایتتان قرار میدهید ضروری است یا نگارش صحیحی دارد و نیازهای مخاطب مورد نظرتان را برطرف میکند یا خیر.
-
از نقشه سایت بهعنوان طرح محتوا استفاده کنید
اگر بخواهیم ساخت یک وبسایت را با یک ساختمان مقایسه کنیم، نقشه سایت شما همان طرح معمار است. بدون آن، شما احتمالاً خانهای خواهید داشت که بهاندازه کافی اتاق، حمام یا کمد نخواهد داشت. برنامهها و نرمافزارهای مختلفی برای این کار وجود دارد که به کمک آنها میتوانید نقشه یا طرح سایت خود را طراحی و سازماندهی کنید.
میتوانید از ابزاری نظیر Microsoft Word’s Organization Chart استفاده کنید تا برنامهای جامع و با جزییات برای سایت خود طراحی کنید.
پیش از اینکه بخواهید به جزییات فکر کنید کمی عقبتر بروید و طرحی جامعتر از محتوای وبسایت خود ترسیم کنید. آیا یک صفحه تمام نیازهای شما را مرتفع میکند؟ یا نیاز است صفحات داخلی دیگری برای جزییات بیشتر ارائه کنید؟ عناوین کوتاه مناسبتر هستن یا اصطلاحات و جملات بلندتر؟ در این مرحله، شما میتوانید محتوایتان را پیش از شروع کردن به نوشتن، اولویتبندی کرده و سازماندهی کنید.
-
با دیگران مشارکت کنید
حتی اگر کسبوکارتان را بهتنهایی هدایت میکنید، به مشارکت دیگران نیاز خواهید داشت تا مطالب نوشته شده را بررسی کرده و از نظر نگارش و مفهوم بودن تأیید کنند. اگر در یک سازمان کار میکنید که باید محتوایتان توسط چند نفر بررسی شود، استفاده از Google Docs میتواند پروسه بررسی و ویرایش را برایتان سادهتر کند. یک ابزار آنلاین دیگر برای این کار JumpChart است که به چند کاربر مختلف این امکان را میدهد به روی یک فایل بازخورد نوشته و آن را ویرایش کنند با این تفاوت که تاریخچه ویرایش مشخص است و فایل اصلی از بین نمیرود.
-
بهجای «فروش قصه» از «قصهگویی» استفاده کنید
حتماً تصور شما این است که وبسایتتان جایی برای بیان کردن داستان شماست؛ اما اینطور نیست، چرا که وبسایتتان باید فضایی برای بیان داستان دیگران و رضایت آنها از محصول شما باشد. از داستانگویی و تعریف از خودتان اجتناب کنید. در عوض بگذارید دیگران سند و مدرک خوب بودن محصول شما باشند. علاوه بر اینها به زبان مخاطبانتان صحبت کنید. محتوای شما نباید با زبان تخصصی و فنی بیان شود که مخاطب شما متوجه مفهوم آن نشود.
با توضیح درباره محصول و خدماتتان سعی کنید بخشی از مشکلات مخاطبانتان را برطرف کنید. بهجای استفاده از پاراگرافهای بلند و خسته کننده، فواید و مزایای مخصوص و خدماتتان را خیلی کوتاه و خوانا بیان کنید. تولید محتوا برای مخاطب موجب میشود نیازهای مخاطبتان در بین معرفی محصول و خدماتتان برطرف شود و این احساس به کاربر القا نشود که شما در حال فروختن داستان خودتان هستید بلکه نشان میدهد به نیاز کاربر اهمیت دادهاید.
-
محتوای وبسایتتان را برای انسان و موتور جستجو بنویسید
نوشتن محتوا با اصول و قواعد سئو یکی از مهمترین کارهایی است که باید انجام دهید؛ اما این مسئله نباید موجب شود که بیش از حد به سئو محور بودن محتوایتان تمرکز کنید و برای اینکه محتوای شما در موتور جستجو بالا بیاید دائم از کلمات کلیدی استفاده کنید بهطوری که محتوایتان قابل خواندن نباشد. اگر میخواهید واژه خاصی را بهعنوان کلمه کلیدی در محتوایتان جا دهید باید کاملاً مفهوم و طبیعی باشد و طوری استفاده نشود که به نظر برسد این نوشته یک ربات است تا انسان.
مقاله مرتبط: https://mag.hostiran.net/blog-post-seo-step-by-step-guide/
همچنین با استفاده از «کلمات کلیدی معنایی» میتوانید از کلمات مختلفی که معنای یکسانی دارند بهعنوان کلمات کلیدی استفاده کنید. مثلاً اگر شما وکیل طلاق هستید، دائم از کلمه «وکیل طلاق» استفاده نکنید. در عوض میتوانید از کلمات مرتبط نظیر «قانون خانواده» یا «حضانت فرزند» در محتوایتان استفاده کنید. این کار موجب میشود شما در یک محتوا از کلمات کلیدی مختلف استفاده کرده باشید.
-
با نوشتههای سایتتان کاربران را ترغیب کنید کاری انجام دهند
نوشتههای وبسایت شما میتوانند کاربر را به انجام دادن کاری روی وبسایتتان ترغیب کنند. چه بخواهید با شما تماس بگیرند، پیامی ارسال کنند یا محصولی را آنلاین بخرند، به آنها بگویید قدم بعدی پس از انجام این عمل چه خواهد بود. یک آدرس ایمیل در صفحه تماس به آنها این امکان را میدهد خیلی سریعتر بخواهند یک عمل را در ارتباط با کسبوکار شما یا ارتباط گرفتن با شما انجام دهند.
-
محتوایتان را بصری تولید کنید
در میان محتوای نوشتاری خود از تصاویر، جداول یا عکسهای مختلف استفاده کنید. از آنجایی که بسیاری از افراد محتوایتان را کامل نمیخوانند و فقط آن را اسکن میکنند، از لیستها و پاراگرافهای مرتب استفاده کنید. تیترها و عناوین را به درشتی بنویسید تا بهخوبی هر بخش از دیگری جدا شود. انتخاب فونت نوشتاری مناسب برای وبسایتتان نیز میتواند خوانایی آن را بالاتر ببرد. سعی کنید از فونتهای خوانا و درشت استفاده کنید تا خواندن محتوا برای کاربر سادهتر شود.
-
زمان مشخص کنید
اگرچه استفاده از سیستم مدیریت محتوا نظیر وردپرس کار را برای بسیاری از افراد ساده کرده است، اما این میتواند دشمن راهاندازی کامل یک وبسایت جدید باشد. شما باید یک زمان مشخصی را برای راهاندازی و شروع واقعی پروژه خود در نظر بگیرید. بر اساس این زمانبندی، تولید محتوایتان را بهصورت گروهی انجام داده و در زمان مقرر روی سایت قرار دهید.
ابتدا از صفحات بزرگتر و پرمحتواتر وبسایتتان کار را شروع کنید و صفحات کوچکتر نظیر صفحه تماس و یا لوکیشن را برای آخر بگذارید. ددلاین اطلاعات اولیه را به تیم خود ارائه دهید، برنامهریزی کنید چه زمانی این اطلاعات توسط سهامداران بررسی و ویرایش شوند و در نهایت زمانی که باید تمامی این اطلاعات روی وبسایت قرار بگیرند را نیز مشخص کنید.
برنامهریزی محتوای وبسایت قرار نیست آنطور که به نظر میرسد پیچیده و سنگین باشد. با زمان گذاشتن و برنامهریزی و استراتژی داشتن خیلی راحتتر میتوانید در این مسیر قدم بردارید.